111111
Направи си сам

Навици, които ще ви помогнат за по-добра грижа за красотата на кожата и косата

Ако искате да се грижите по-добре за косата и кожата си, тогава е добре да си изградите навици, които да станат част от ежедневието ви. Те със сигурност ще ви помогнат за постигането на положителни резултати, както и за по-добрата организация и премахването на кожните несъвършенства.

Процедура с масло за косата за през нощта

Това е добра опция за хората, които най-често мият косата си сутрин. Маската с масло за през нощта носи много предимства. Едно от многото е, че косата ви ще получи по-голяма доза ценни съставки за по-дълъг период от време. Как да се подготвим за процедурата? След като сте нанесли избраното масло върху косата, сплетете я на плитка или я вържете на кок и сложете хавлиена кърпа върху възглавницата. Важно е да изберете правилното масло, спрямо вида порьозност на косата ви.

Сух масаж на тялото с четка

Това е невероятна процедура за хора, които имат целулит и стрии. Сухият масаж на тялото с четка води до много положителни резултати – кожата става по-мека, кръвообращението се стимулира, тенът на кожата се подобрява, мъртвите кожни клетки се ексфолират, тялото се загрява и масажира. За тази процедура изберете подхранваща козметика и четка с естествен косъм.

Антицелулитен китайски масаж с вендузи

Той е подобен на масажът с вакуум, но в по-малък мащаб. Помага за третиране на целулит и стрии и предоставя подобни резултати като тези при сухия масаж с четка. Помнете, че китайския масаж с вендузи може да е болезнен и да отнема много време.

Дарсонвализация

Тази процедура се използва за дезинфекция на лицето. Устройството използва електрически разряд за създаване на озон. Дарсонвализацията се препоръчва на хора, страдащи от акне или от излишна секреция на себум. Устройството може да се използва както на лицето, така и на скалпа.

Маска за лице

Маската за лице е идеалното допълнение към грижата за кожата. Тя има много приложения, свойства и действия. Съставът и текстурата на маската трябва да съответстват на типа кожа и нейните нужди. Препоръчително е да използвате маска за лице веднъж или два пъти седмично след почистване и ексфолиране на кожата. Използвайте я и преди големи събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *