111111
Направи си сам

Как и какво да използваме при напукани устни? Домашни процедури и рецепти

Напуканите устни обикновено ни напомнят за неприятни зимни неудобства. Вярно е, че устните ни страдат от студа, разликите в температурите и сухия въздух, идващи от отоплението. Лятото обаче също e сезон, който третира устните по брутален начин. Стаите с климатик и горещината ги увреждат, което причинява напукване и изсушаване на нежната кожа на устните. Малко хора знаят, че слънцето е честа причина за появата на херпеси, както е и студа и минусовите температури. Как да се погрижите за напуканите устни? Какво да направите, за да бъдат те красиви, гладки и … привличащи целувки?

Довиждане, напукани устни! Добре дошли, гладки устни! – средства за грижа за кожата

Как да се грижим за устните, така че те да не са неестетични, напукани, изключително сухи и какво да направите, за да станат те гладки, примамливи и постоянно хидратирани? За щастие има много подходящи средства, които често се намират у дома.

Как да подхраните напуканите устни – направете си сами скраб за устни

Ексфолирането е безупречният начин да се отървете от сухата кожа и да я изгладите. Трябва да правите същите пречистващи процедури за кожата на тялото и устните – така тя се регенерира по-бързо. Ето защо, ако искате устните ви да са в добро състояние, ексфолирането е първата стъпка. Ако го правите редовно, то ще придаде на устните ви пълнота и красив цвят (скрабът почиства и изглажда, както и засилва притока на кръв, така че кожата става по-стегната и има по-здравословен нюанс).

Направете си сами – скраб за устни у дома – най-добрият избор

1. Скраб за устни у дома – четкане

Знаете ли, че с една малка четка за зъби можете да ексфолирате идеално? Тя стимулира кръвообращението и премахва всички участъци със суха кожа. Наистина е много лесно – изплакнете четката с вода и внимателно масажирайте устните за няколко минути. Предварително се уверете, че сте почистили добре четката.

2. Скраб за устни у дома – захар, мед и лимон

Смесете една чаена лъжичка мед с една чаена лъжичка захар и няколко капки лимон. Ако сместта е твърде водниста, добавете още малко захар. Нанесете я върху устните си и внимателно ги масажирайте, докато захарта се разтвори. След това внимателно избършете, изплакнете или просто ги оближете. Ако желаете, обогатете скраба със зехтин или натурално масло.

Как да подхраните напуканите устни – домашни маски

Маската за устни облекчава, подхранва и възстановява, като работи по-бързо и интензивно, отколкото балсамът за устни – ако имате напукани устни, можете да нанасяте маска всеки ден или дори по два пъти на ден – направете си я сами, като използвате естествени съставки, които са и невероятно … вкусни. Прилагането на нежен скраб на устните преди нанасянето на маската дава най-добрите резултати – по-висока абсорбция и по-бърза поправка.

Направете си сами – домашна маска за устни – най-добрите рецепти

1. Домашна маска за устни с черен чай

Това е най-бързата маска на света: просто потопете пакетче черен чай във вода, след което го поставете върху устните и останете така за 5-10 минути. Танинът, съдържащ се в чая, блокира влагата в епидермиса и мигновено облекчава устните.

2. Домашна маска с ябълки и масло от шеа

Настържете парченце ябълка и го смесете с една чаена лъжичка масло от шеа. Нанесете сместа върху устните, за предпочитане преди лягане. Когато се събудите, устните ви ще бъдат гладки, еластични и хидратирани. Благодарение на тази маска, устните се обогатяват с добри мастни киселини, фитостероли, флавоноиди и редица витамини, включително подпомагащите кожата витамин Е и С.

3. Домашна маска за устни с алое и кокос

Тази маска е невероятна и можете да я използвате като балсам за устни. Ако имате нужда от по-силно подхранване на устните – нанесете по-дебел слой и го оставете за около 10 минути.

Смесете една чаена лъжичка кокосово масло с гел от алое (можете да добавите и малко вазелин или друго натурално масло, напр. от манго, шеа или какао). Нанесете тази смес върху устните си и внимателно я избършете след няколко минути. Можете да сложите балсамът с алое и кокосово масло в малко бурканче и да го използвате винаги, когато устните ви са сухи.

Как да подхраните напуканите устни – домашно приготвени балсами за устни

Балсамите за устни, които си направите сами, имат едно безспорно предимство: те са изцяло естествени и действат по-силно от тези, предлагани в дрогериите, тъй като те често съдържат парабени, изсушаващи кожата петролни производни, силикони и алкохоли. Как да си направите балсами за устни?

Направете си сами – балсами за устни у дома – най-добрите рецепти

1. Домашен балсам за устни с лавандула и кокос

Загрейте една чаена лъжичка кокосово масло на водна баня, изсипете изсушени цветя от лавандула във вряла вода – нямате нужда от много вода; количество, което успява да покрие цветчетата е достатъчно. Изсипете водата с лавандулата при кокосовото масло и обогатете с няколко капки зехтин. Оставете сместа на хладно място (балсамът трябва да се втвърди). Ако имате малък буркан или кутийка, изсипете балсама там: така ще можете да го носите със себе си в чантата.

2. Домашен балсам с канела и мед

Смесете половин чаена лъжичка натурален мед с щипка канела и половин чаена лъжичка разтопен пчелен восък. Можете да обогатите сместа с две капки течен витамин Е и щипка натурална ванилия. Изсипете сместа в бурканче и сложете на хладно място, така че съставките да се втвърдят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *