111111
beauty

Премахване и поддръжка на лак

Качественото премахване на лак и редовната му поддръжка може да бъде решаващ фактор за здравето на вашите нокти. В този материал ще споделим полезни съвети и техники, които можете да прилагате у дома за постигане на отлични резултати.

Правилното премахване на лак

Трябва да знаете, че не винаги е препоръчително да премахвате лака бързо и агресивно. Това може да доведе до повреда на ноктите и покътнините. По-добре е да използвате особено оформен продукт за премахване на лак.

Употреба на течност за премахване на лак

За да премахнете лака проперно, вземете памучен тампон, натопен с течност за премахване на лак и приложете го върху всяка нокътна плочка. Оставете да подейства за няколко минути, след което нежно премахнете лака с памучния тампон.

Избягване на ацетон

Безспорно ацетонът е ефективен при премахване на лак, но е също така изключително агресивен и изсушава ноктите и кожата около тях. Затова, ако е възможно, избягвайте продукти, които съдържат ацетон.

Поддръжка на ноктите след премахване на лака

След като премахнете лака, почистете добре ноктите и ги овлажнете.

Хидратиране

Използвайте овлажняващ крем или масло за нокти, за да ги поддържате хидратирани. По този начин ще предотвратите зачервявания и счупвания.

Пилиране на нокти

Винаги пилирайте ноктите в една посока, за да предотвратите накъсване и счупване.

Възстановяване на ноктите

Нужно е да оставите някаква почивка между полирането, за да се възстановят. Препоръчително е да използвате продукти за възстановяване и укрепване на ноктите.

Заключение

За да се поддържа доброто здраве на ноктите и да се постигне изящестта на идеалния маникюр, е необходимо редовно да се грижим и да спазваме правилата за премахванете и поддръжката на лака. Обърнете нужното внимание на вашите ръце и нокти, за да може те да ги любувате всеки ден.