111111
Направи си сам

Канела в козметиката – употреба и свойства

В козметиката често се използват натурални съставки. Една от широкоразпространените е канелата. Освен невероятния си аромат и добрия вкус, тя има множество полезни приложения при грижата за кожата и косата. Открийте как точно работи тя и какви са свойствата й.

Процедури за грижа за кожата у дома

Канелата помага със стягането и заглаждането на кожата на лицето и тялото. Тя има и антибактериални и изпъващи свойства, така че може да се използва върху кожа, която е податлива на акне или е по-мазна. Тя помага със справянето с пърхота, защото има способността да премаха гъбичките, които причиняват това състояние. Можете да използвате канела и при грижата за кожата, заради нейните антиоксидантни свойства.

Маска за лице с канела

Смесете една чаена лъжичка канела с една чаена лъжичка мед, кефир или мътеница. Разбъркайте добре съставките, докато не получите гъста смес. Нанесете дебел слой върху най-проблемите зони (бузите, брадичката, носа, челото), а на врата и деколтето слоя трябва да е по-тънък. Оставете за 10 минути, след която изплакнете с топла вода. Благодарение на маската за лице, кожата ви ще е чиста, мека и гладка.

Затопляща вана с канела

Добавете пръчици канела, канела на прах или няколко капки масло към ваната си. Това ще стимулира кръвообращението ви, ще ви затопли и почисти кожата ви. Докато сте във ваната, можете да се масажирате със специална ръкавица. Канелената вана е чудесна за хора, които боледуват от настинка или грип.

Ексфолиант с канела за ръце, крака и устни

Канелата може лесно да се използва като ексфолиант за ръце, крака и устни. Трябва само да я смесите със захар, сол или друг гранулест продукт. Хубаво е да добавите и малко мед, йогурт или масло за допълнително подхранване. Докато ексфолирате устните, трябва също да помните, че кожата в тази зона е много деликатна.

Маска за отслабване на тялото

Една опаковка канела на прах се смесва с вода. Сместа се нанася върху зоните по тялото, които са най-проблематични като бедрата. След това те се увиват с прозрачно фолио и се изчаква около 20 минути, след което се изплаква с вода и се нанеся балсам за тяло. Ако искате да постигнете задоволителни резултати, процедурата трябва да се прави редовно – поне веднъж седмично. Маската с канела не може да се използва от бременни жени, хора с разширени вени, високо кръвно налягане или склероза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *