111111
beauty

Никога не правете това на си ноктите! Най-честите грешки, когато вземате маникюр

Ноктите ни правят повече за нас и са изключително важна част от нашата външност. За това е много важно да им отделим внимание особено по време на маникюр. Всеки от нас прави грешки със своите нокти, но някои грешки може да имат дългосрочни негативни последици за красотата и стоманата на нашите нокти. За да се избегнат такива проблеми ви предполагаме да сте внимателни и да знаете какви са най-честите грешки при маникюр и как можете да избегнете да ги правите.

Не притежавате нужните инструменти

Най-добре е да предпазваме нашите нокти и да не използваме застаряли инструменти. Какви инструменти следва да имате в домашния апарат за маникюр? Необходими са: няколко преци, клипчета, деинструктор за нокти, маркер, бутилка за вода и масло за нокти, маникюрни камъчета, пиличка за нокти, масло за ноктите, балсам и най-вече подходящ лак за нокти. Ако имате всички инструменти, започвайте си маникюра самостоятелно.

Не знаете, как да се грижите за нашите нокти

Първото нещо, което трябва да знаете, е да не хапвате твърдите ни части. Не поддавайтеся на следните изкушения: Нищо такова като пилене на пантата или пръстите, като пихане на накът в тънката част или оттискане на корема. Действията тези могат да предизвикат изгряване на ноктите или негативно да влошат стоманата, така че най-добре е да избегнете да го правите.

Не знаете как да четете нашите нокти

Важно е да не използвате маникюр инструменти, защото може да се повреди вашата ноктия. Преди да започнете маникюр трябва да прочетете и познаете структурата на нашите нокти. Ако не я познаете, можете да почувствате голяма болка по време на маникюр или дори да прецакате след като я завършите. Дълбоката част на нашите нокти е много кръвоносна и линията е помежду спирката и пантата. Сухото или олео има форма на буква С