111111
Тяло

Химически пилинг за тяло и Микродермабразио

Мислите ли, че скраба е само за лицето? Можете да си правите скраб на ръцете, краката, бедрата та дори и на главата. Скрабът може лесно да бъде закупен от всеки магазин за козметика, а може да си го направим и сами у дома. А ако нежния скраб не помага и имаме нужда от дълбоко-проникващо почистване на кожата? Химичния пилинг е онова, което търсим. Давайте напред и изпробвайте тази подмладяваща и разкрасяваща процедура.

maxpiling

Какво пилингът за тяло?

Това е най-ефективната разкрасяваща процедура, която е широко разпространена сред козметиците, дерматолозите и естетичните специалисти. По време на химичния пилинг, старите клетки на кожата се ексфолират. Противно на обикновения скраб, кожата се отстранява с помощта на малки киселинни частици. Кръвообращението се усилва и кожата може да диша и да се лекува. Има много видове химични пилинги и това кой ще изберете зависи от това, какво искате да третирате. Химическият пилинг може да отнеме голямо количество мазнина от кожата и да се обнови с нова и по-съвършена.

Пилингите на кожата са отлични за много различни проблеми: те действат добре при акне, белези от акне, намаляване на линиите. Пилингът подобрява текстурата на кожата и благодарение на това, кожата може да абсорбира повече от полезните съставки на кремовете и серумите. Има и много други ползи от химичния пилинг. Кожата се успокоява, недостатъците се минимализират, а също и изравнява депигментациите по кожата.

pilingtopilingИма много видове пилинги. Можем да разграничим химичния пилинг от микродермабразиото. Втората процедура почиства всякакви несъвършенства по кожата, по начин подобен на този на скраба, но е много по-ефективен. След като сте си направили химичен пилинг, можете да се върнете към ежедневната си рутина, тъй като процедурата е много нежна и не предизвиква раздразнения. Другата процедура обаче ще отнеме повече време за възстановяване на кожата, защото се прониква дълбоко в кожата. Химичният пилинг не се препоръчва за хора с по-тъмна кожа, защото самият пилинг има свойството да избелва кожата с няколко нюанса. Микродермабразиото е по-доброто решение ако имате кожен проблем, но не искате да изсветлявате тена си.

Химичният пилинг е добре познат от древни времена и е бил използван от жените в Гърция и Рим. В днешно време химичният пилинг е добре познат и много популярен, защото ни дарява с мигновени резултати и може да се извърши като амбулаторно лечение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *