111111
Тяло

Лазерна епилация

Всяка жена мечтае за копринена, гладка кожа, независимо от времето на деня и сезона. Опитваме се да се отървем от нежеланото окосмяване по краката, под мишниците и други зони. Често печелим битки, но какво да направим, за да спечелим войната? Има много начини за премахване на нежеланото окосмяване. Някои предпочитат да използват самобръсначка, а други – механичен епилатор. И при двата метода космите порастват отново, сравнително бързо. Има много по-ефективни методи, които обикновено се предлагат в козметичните салони или СПА-центровете. С течение на годините лазерната епилация се превърна в много по-достъпна и следователно популярна процедура сред младите жени.

laser1111

Процедура по лазерно премахване на окосмяване – Общ преглед

Това е един от най-ефективните методи що се отнася до разрушаване на фоликулите на космите. По време на лазерната епилация, слънчевите лъчи въздействат на видимата част от космите по повърхността на кожата, както и на космите, които са във фаза на растеж. Целта на лазерния импулс е пигмента мелатонин, който се намира в космите. Нишките на космите

По време на лазерната епилация окосмяването не изчезва напълно непосредствено след първата процедура. Благодарение на светлинния импулс, космите падат от само себе си две до три седмици след процедурата. Следващото поколение косми е готово за процедура след около 5 седмици. Ще последват 3 до 5 процедури до разрушаването на всички фоликули. След това корекциите се правят на според индивидуалните нужди. Последващата процедура често зависи от нивото на хормоните, което може да се промени през този период. Важно е да сте наясно, че всеки хормонален дисбаланс, причинен от бременност, кърмене или заболяване може да предизвика нов растеж на космите в бъдеще.

Преди процедурата кожата трябва да е здрава и без тен. Оптималната дължина на космите е 1-2 мм. Лазерната процедура не може да се извърши на бременни жени и на онези, които имат респираторни или сърдечни проблеми. Доказано е, че лазерната епилация е по-ефективна при хората, които имат тъмни косми и светла кожа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *