111111
Полезни трикове

Как да си слагаме коректор като професионалист

Много момичета, които тепърва започват своето приключение с гримирането могат да се почувстват объркани и изумени от огромния избор на коректори, които се предлагат на пазара. Можем да намерим огромен избор от продукти с различен нюанс и консистенция. Как да изберем перфектния коректор, така че когато го използваме да не изглежда като кръпки по лицето ни и да покрива несъвършенствата по кожата ни? Добрият коректор е разкрасяващ козметичен продукт №1, който всяка жена трябва да има в чантата си. Коректорът не само покрива дефектите, но може да бъде използван и като фон дьо тен, но също така е и страхотен инструмент, за да направим контур на лицето си.

korrektory1Повечето коректори могат да бъдат открити във всяка дрогерия и съдържат три основни съставки: талк, титанов диоксид и масло от макадамия. Когато си мислите за талка, може да се почувствате разтревожени, защото най-вероятно сте виждали, как едно огромно количество от него се вдишва директно в дробовете ни. Когато талкът се използва в малки количества в козметичните продукти е напълно безопасен, а ролята му е да абсорбира излишната мазнина, която се произвежда от нашата кожа. Титановият диоксид широко се използва с слънцезащитните кремове, създава защитен слой, който не позволява на коректора да проникне в порите на кожата. Също така отразява слънчевите лъчи и така кожата Ви изглежда свежа и сияйна. Последната съставка – маслото от макадамия играе изключително важна роля за подхранването, хидратирането и овлажняването на кожата по време на целия ден.

Как се нанася коректорът?

Всичко зависи от това каква е консистенцията и къде искате да я сложите. Ако разполагате с течен продукт, най-вероятно ще искате да използвате апликатора, който е в комплект със самия продукт. Останалата част от коректорите се нанасят с плоска четка. За да прикриете тъмните сенки под очите – използвайте малка четка, за да направите контур на лицето си – можете да използвате фон дьо тен и отделна четка, със среден размер. И все пак има коректори, които са под формата на стик и имат сравнително твърда консистенция. За да може такъв продукт да се нанесе равномерно, най-добре е да вземете малко количество от него върху пръста си и да го оставите да се стопли, преди да го нанесете върху лицето.

Как да скрием несъвършенствата по кожата?

За да минимализирате видимостта на сивите сенки под очите си, използвайте коректор, който да е 2-3 нюанса по-светъл от Вашата кожа, тъй като искате да я изсветлите. Има мит, според който за да прикрием зачервяванията и червените бузи, трябва да използваме розов коректор. Истината е, че когато използваме розов коректор върху по-тъмен цвят, особено върху сиво и зелено, резултатът е, че въпросната зона изпъква и става още по-видима. Опитайте се да намерите неутрален цвят, който да е малко по-светъл от Вашата кожа и ще се радвате на възможно най-добрия резултат. Ако се опитвате прикриете черни точки или пък пъпки, недейте да използвате много светъл коректор, защото когато е много по-светъл от кожата, става още по-видим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *