111111
Пазаруване

Натурални продукти за грижа за кожата от Зеленчуци

Те имат прекрасен вкус, но също и са прекрасен лек за нашата кожа. Знаете ли за какво става дума? Напълно сте прави, това са зеленчуците. Най-добрият вариант е ако са от Вашата градина. Ние обичаме вкуса им, но са малко хората, които знаят как да ги използват външно.

Защо зеленчуците са толкова добри за нашето здраве?

Те съдържат витамините А,С,P,K,B и фибри, които са от изключително значение за нашето здраве и добро храносмилане. Свежите сурови зеленчуци са нискокалорични, забързват метаболизма ни и имат изумителни детоксикиращи свойства. Можем са бъдем здрави и в добра форма, ако консумираме достатъчно количество свежи и сочни зеленчуци включително и зелени листни такива. Благодарение на витамините и минералите, зрението ни се обостря, кожата сияе и имунната ни система става по-силна.

fruits

Можем да използваме зеленчуците под формата на каша, която да нанасяме върху кожата си, за да станем свидетели на изумително лечение и подмладяване.

Популярен зеленчук, които се е използвал в продължение на хиляди години е тиквата. Семената, както и самото месо на тиквата са богати на калций, желязо, цинк и магнезий. Тази комбинация от минерали може да помогне на кожата да се възстанови изключително ефективно. Тя също овлажнява сухата кожа и минимализира възпалението. Тиквата е известна със способността си да убива всички видове бактерии и патогени.

Морковът е витаминозна бомба

Той изравнява цвета на кожата и я защитава от вредните слънчеви лъчи. Тя се препоръчва, особено при хора, които имат суха кожа. За да получите най-добрите резултати, настържете моркова, добавете малко мед и гръцка сметана, след това нанесете върху кожата и оставете да подейства за около 20 минути. След това измийте с топла вода и нанесете овлажняващ крем.

naturorganics

Краставицата, вероятно, е най-известният зеленчук за разкрасяване. Всички ние знаем, че тя успокоява уморените очи, но знаете ли, че тя може също да подмлади кожата Ви? Подобно на лимона, тя е силна натурална белина, която може да се използва за коригиране на съответните несъвършенства по кожата. Тя може да бъде истински спасител за всеки, който има акне. Ако си правите маска с краставица системно, ще забележите огромна разлика във външния вид на кожата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *