111111
Направи си сам

Зехтим при грижата за косата – домашна процедура за косата с натурално масло

Домашните процедури за коса с масла са изключително популярни. Обикновено избираме готови масла за коса или смеси от масла. Има един продукт, който дава невероятни резултати, като всичко това е естествено и евтино. Как да използваме зехтин при грижата за косата?

Как действа зехтинът?

Зехтинът има отлични хидратиращи и предпазващи свойства. Той покрива косата със защитен слой и в същото време осигурява гладкост и блясък. Интересното е, че след като използвате зехтин, косата става по-гъста, по-твърда (но все пак е лесна за стилизиране), по-мека и обемна. Маслото е подходящо и за тънка хвърчаща коса.

Как да си направите процедура за коса със зехтин?

Студено пресованият – и по този начин най-висококачественият – зехтин дава най-добрите резултати. Можете да го прилагате по два начина: на мокра или на суха коса.

1. Процедурата върху мокра коса е метод, който е обичан от много момичета, тъй като дава интензивни резултати. Благодарение на този вид терапия косата увеличава обема си и по-добре абсорбира различни съставки. Има няколко начина за осъществяване на процедурата за коса със зехтин:

  • третиране на косата с масло в купа – напълнете купа с топла вода и добавете една супена лъжица зехтин; смесете добре. Накиснете косата в сместа и след това изцедете излишната вода. Оставете за около 25 минути и след това измийте косата с помощта на нежен шампоан.
  • процедура с масло за коса, обогатена с балсам или маска – добавете няколко капки зехтин към любима си маска или балсам.
  • серум на маслена основа – изсипете 50 ml вода и 50 ml зехтин в бутилка с пулверизатор и (по желание) добавете две лъжици балсам, маска или избран полуфабрикат. Смесете добре съставките и напръскайте домашния серум върху косата. След половин час го измийте с помощта на мек шампоан. Накрая завършете терапията, като втриете балсам без отмиване или серум по цялата дължина.

2. Процедурата с масло върху суха коса отнема много по-малко време, отколкото, ако косата е мокра, но много момичета казват, че не дава толкова добри резултати. Начините включват:

  • процедура с масло преди измиване – идеална е за мързеливите и заети хора. Нанесете зехтин 30 минути преди измиване или за през нощта (ако миете косата сутрин).
  • зехтин вместо вашия серум на силиконова основа – нанесете много малко количество от маслото веднага след рутинното изсушаване върху краищата и по дължината на косата, за да укротите непокорните кичури.
  • зехтин плюс серум на силиконова основа – от една страна, сместа от двата продукта предпазва косата от външните елементи, а от друга – подхранва и овлажнява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *