111111
Красота

Най-добрите домашно приготвени подхранващи маски за лице

Дали скъпата маска е по-добра от по-евтината алтернатива? Всъщност не цената е от значение, а съставките и тяхното качество. Вижте рецептите за най-добрите маски за лице, които можете да правите у дома!

Експериментите с домашно приготвена козметика са нещо, на което някои жени се наслаждават. Създаването на собствени смеси от общодостъпни продукти е творческа дейност, която може да Ви възнагради със задоволителни резултати, например козметика, която действително действа!

Защо домашно приготвената козметика е готина?

Козметиката тип DIY има много предимства, но много от тях не са толкова очевидни за нас. На първо място, съдържа само естествени съставки и е без консерванти или други вредни вещества. Обикновено се базира на масла, йогурт или хидролати, за разлика от готовите, които съдържат големи количества вода. Домашно подготвената козметика е по-ефективна, тъй като действа с концентрирани съставки, които напълно отговарят на нашите нужди.

Най-голямото предимство на козметиката приготвена у дома обаче е цената: DIY маската е по-евтина от маската на добре позната марка, закупена от аптека. Нещо повече, можем да я подготвим по всяко време, без да напускаме дома си.

Най-добрите домашно приготвени маски за лице

Какво да добавите към маската? Как да я направите? Вместо да мислите за следващите рецепти, е време да започнете да си правите собствена маска за лице и да я тествате на собствената си кожа. Ето и трите най-добри рецепти.

Маска от авокадо

Авокадото, което всъщност наподобява зелена круша, е добре познат източник на фолиева киселина, есенциални мастни киселини, витамини (А, В, С, Е, Н и К) и минерали (магнезий, мед, желязо, калий и калций). Този плод е идеален за маска за лице, тъй като в тази форма всички негови нутриенти ще бъдат директно предоставени на нашата кожа.

Как да си направим маска за лице с авокадо? Натрошете или смесете зрелите плодове, добавете 2 супени лъжици кисело мляко и няколко капки витамин Е (могат да бъдат закупени от аптека). Сместа трябва да се нанесе върху лицето за няколко минути и след това да се измие с хладка вода.

Маска за лице с овесени ядки

Друга ценна съставка са овесените ядки, които имат най-високо съдържание на минерали (желязо, цинк, магнезий), витамини от група В и витамин Е, който е антиоксидант – няма други подобни ядки, които да са толкова богат източник на нутриенти. Ето защо овесените най-често се използват за приготвяне на домашни маски за лице.

Как да си направим маска с овесени ядки? Трябва да бъде приготвено следното – добавете 3 супени лъжици вода към 3 супени лъжици овесени ядки, покрийте и оставете да се охлади. След това добавете течен мед към сместа. Сега можете да нанесете маската върху лицето, шията и деколтето. Измийте след 20 минути с хладка вода.

Маска за лице с банан

Във всеки дом има твърде презрял банан, който няма да бъде изяден. Не го изхвърляйте! Такива плодове са идеални за маска за лице, тъй като все още съдържат големи количества бета-каротен, витамини от група В, витамин С и минерали (калий, магнезий, селен, мед, цинк, селен, флуор, манган и йод).

Как да си направим бананова маска? Това е лесно. Смачкайте банана с вилица и след това добавете жълтък и чаена лъжичка течен мед. Сместта трябва да се нанесе върху лицето и да се изчака около 15 минути. Измийте с хладка вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *