111111
Красота

Крем за лице, който действа. Как да изберете подходящата козметика за Вашия тип кожа?

Кремът е основна козметика за лицето, използван както от жени, така и от мъже. Знаете ли, че е неефективен, ако не е добре съчетан с нашия тип кожа?!

Първото и най-важно правило в грижата за кожата гласи, че няма универсална козметика. Всеки от нас трябва внимателно да наблюдава собствената си кожа, за да опознае нейния тип и нужди, и след това да избере продукт с подходящ състав, консистенция и действие. Същото се отнася и за кремовете за лице.

Кой крем за лице да изберем?

Важно е да помислим за избора на крем, който искаме да купим. Добре е да се обърне внимание на нещо повече от цената и марката. Това, което е по-важно и има по-голямо въздействие върху ефектите, е скрито в опаковката. Добра идея е да изберете козметика с прост състав, в който има само вещества, които познаваме и знаем как действат. Ако списъкът е много дълъг и неразгадаем, по-добре е тази козметика да се замени с домашно приготвен продукт – ефектите може да са по-слаби, но ще сме сигурни, че използваните съставки са естествени и продуктът няма никакви консерванти и потенциално дразнещи вещества.

Най-добрият крем за суха кожа

Кой крем да изберем, когато кожата ни е много суха? Този, който интензивно овлажнява (например с хиалуронова киселина, която „хваща“ водните молекули в кожата и не им позволява да избягат), но също така намалява неприятното напрежение на кожата и успокоява раздразненията. Също така, трябва да съдържа някои витамини и минерали, благодарение на които сухата кожа да бъде гладка, лъскава и мека. Струва си да споменем, че кремът за суха кожа трябва да има богата, по-гъста формула, но в същото време да абсорбира добре.

Подходящият крем за зряла кожа

В случай на зряла кожа, изборът на крем за лице е много по-труден, отколкото във всеки друг случай, защото зрялата кожа изисква цялостна грижа. Важно е да овлажнява, подхранва, успокоява раздразненията, регенерира и да има противостареещи свойства. Поради тази причина, идеалният крем за лице за зряла кожа има лека формула, състояща се от концентриран набор от съставки – витамини (особено „витамин на младостта“ – витамин Е), минерали, мастни киселини, пептиди, коензим Q10, колаген и др. Всички те са отговорни за възстановяването на твърдостта на кожата.

Перфектният крем за уморена кожа

Уморената кожа е дехидратирана, матова, жълтеникава, с характерни торбички под очите и тъмни кръгове. Кой крем би бил най-подходящ за такава кожа? Такъв, който ще възстанови състоянието й. Трябва да съдържа набор от естествени съставки с ефекта на много интензивно подхранване, овлажняване, регенериране и подобряване на микроциркулацията (благодарение на което кожата придобива здравословен блясък и тъмните кръгове изчезват).

Кремът за кожа с акне и мазна кожа

Най-често срещаната грешка при грижата за мазна кожа със склонност към акне е използването на голямо количество продукти за грим, които би трябвало да отстранят блясъка, да маскират несъвършенствата на кожата и дори да изгладят тена. Най-важното тук обаче е кремът за лице – прекалено голямото количество грим може само да увреди състоянието на кожата. Какви съставки трябва да съдържа кремът за кожата, която е предразположена към акне? Антибактериални, противовъзпалителни и пречистващи вещества, които също така стягат порите, регулират мастните жлези и хидратират и подхранват лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *