111111
Красота

Как да нанасяте крем за лице по подходящ начин?

Кремът за лице е един от козметичните продукти, които винаги трябва да се намира в чантичката за гримове на всяка жена. Той е изключително важен за подхранването на кожата, както и за вечерни и сутрешни грижи. Въпреки това, за да постигне очакваните резултати, той трябва да се прилага по подходящ начин. Прочетете повече, за да се уверите как да го правите.

1. Нанесете крема върху гърба на ръката си

Малко жени използват този трик. Това е доста изненадващо, тъй като дава наистина добри резултати. За какво става дума? Кремът се нанася първо върху задната част на ръката и леко се втрива с пръсти, като се загрява до телесната температура. Това, от своя страна, увеличава неговата ефективност и осигурява по-добро действие. Без значение дали кремът е в буркан, бутилка с помпа или в тубичка, винаги е по-добре да сложите малко на ръката си предварително.

2. Нанасяне на крема

Нанесете го върху лицето и шията. Върху лицето нанесете крема по скулите, включително костите, които образуват орбитите на очите. Избягвайте линията на миглите, както и горния клепач. Важно е да нанесете крема по подходящ начин – този, който ще хидратира кожата и също така ще я остави да диша. Ето защо, ако след около половин час кремът не е абсорбирал, излишъкът трябва да се отстрани от лицето. Тези остатъци могат да се нанесат върху ръцете.

3. Дневен крем и нощен крем

Дневните кремове трябва да се нанасят не по-късно от половин час преди да напуснете дома си, а през зимата не по-късно от един час, така че кремът да има достатъчно време да абсорбира. Нощният крем трябва да се нанася не повече от един час преди лягане. Когато мускулите правят някои движения, кремът попада в кожата, като осигурява желаните резултати. Въпреки това, ако нанесете крема и заспите веднага след това, е напълно възможно на сутринта да се събудите с подпухнала кожа.

4. Необходим ли е нощен крем?

Много млади момичета на възраст под 25 години обикновено не се нуждаят от нощен крем. Достатъчно е вечерта да почистват кожата си с тонер за лице. На тази възраст кожата има способността да се регенерира. Няма нужда да й помагате, в противен случай може да стане „мързелива“ и да се появят някои раздразнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *