111111
Красота

Грижа за сухата кожа

Сухата кожа може да бъде едно доста смущаващо състояние, което се появява, когато мастните жлези произвеждат много по-малко количество мазен секрет.

Най-горният слой на кожата действа като само-смазваща се машина, но понякога производството не може да отговори на необходимостта. Сухата кожа изглежда на петна, поради невъзможността ѝ да запазва влагата. Обикновено кожата се чувства опъната и некомфортна, особено след измиване, при положение, че не е нанесен овлажняващ крем. Нацепването и напукването са признаци на изключително суха, дехидратирана кожа. Това е основен проблем по време на зимния период, през който влагата като цяло е по-малко. Проблемите се появяват, когато се къпете често с тежки химически сапуни и душ гелове или пък когато живеете на място, където времето е сухо и горещо. Сухата кожа е по-склонна към преждевременно застаряване в сравнение с мазната и комбинирана кожа. Има много причини, поради които кожата Ви може да е суха.

сухая кожа

  • Къпане с гореща вода
  • Тежки метеорологични условия (прекалено горещо или прекалено студено)
  • Наследственост
  • Дехидратация
  • Климатици
  • Парно отопление
  • Използването на сапуни и шампоани с SLS (Содиум лаурил сулфат), който лишава кожата от естествените мазнини.

Някои хора може да изхарчат хиляди за скъпи лосиони и сапуни, които често се оказват неефективни. Вместо да харчите парите си за скъпи продукти, използвайте природните лекове, за да накарате кожата Ви да заблести отново.

Първото нещо, което искате да направите е да изхвърлите всички почистващи продукти за кожа. Всеки продукт, които съдържа Содиум лаурил сулфат (SLS) поврежда кожата Ви и ненужно премахва защитните слоеве на Вашата кожа. Когато косата Ви е скърцащо чиста, това е знак, че шампоана Ви е с химическа формула. Пърхотът е първия знак, че кожата на скалпа Ви е суха и че смяната на продукта за почистване на косата с такъв от естествени съставки ще реши проблема Ви със сърбежа.

uhod-za-suhoj-kozhej

Направете сигурно, че след всяка баня използвате продукти за овлажняване. Опитайте се да избягвате да се къпете с гореща вода и се опитайте да го правите с хладка. Огромно облекчение за Вашата кожа би било добавянето на една супена лъжица зехтин или кокосово масло към Вашата вана. По този начин Вашата кожа няма да загуби естествената си влажност и ще остане гладка и мека за много часове. Когато почиствате лицето си, използвайте филтрирана вода, вместо такава от чешмата. Водата от чешмата съдържа хлор и изсушава Вашата кожа.

Всички хора, които страдат от суха кожа, трябва да се стараят да пият достатъчно вода. Кафето, содата или пък чаят не се броят, тъй като имат дехидратиращи свойства. Само чистата вода и плодовите води могат да възстановят състоянието на Вашата кожа отвътре навън. Хората често имат грешната представа, че трябва да пият вода само, когато са жадни. Тялото Ви дава силен сигнал, че вече е дехидратирано, ако имате нужда да пиете нещо. Най-лошото, което можете да направите в такъв случай е да изпиете чаша Кола. Препоръчителното дневно количество вода е 7 – 8 чаши вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *