111111
Красота

Грижа за миглите: дали нанасянето на серуми за мигли помага?

Всяка от нас иска да има дълги, гъсти и красиви мигли, но малко знаят как да се погрижат добре за тях. В над 80% от случаите посягаме към серуми за мигли, малко по-рядко към издължителите за ресници. Струва си да разберем дали всеки серум за мигли доставя същите резултати и дали нанасянето на подобен продукт помага.

Начинът, по който миглите изглеждат – дали са добре хидратирани, подхранени и силни – се определя от тяхното състояние. Струва си да разберем, че техният потенциал за растеж е различен при всеки човек. Доказано е, че дължината, гъстотата и обемът на ресниците зависи от гените ни. В повечето случаи обаче, пълният потенциал на миглите не е експлоатиран, заради начина, по който нанасяме спиралата, как почистваме грима и как се грижим за миглите всеки ден. Това означава, че всяка от нас може да има най-красивите и гъсти ресници, но трябва да положим малко повече усилия, за да се сдобием с тях. Кои процедури и методи действат най-добре?

Най-добрите начини да постигнете красиви мигли

Изграждането на добри хранителни навици и поддържането на тялото хидратирано отвътре е най-важното нещо, с което да започнете, защото редните мигли, чупливите нокти и тънката коса са най-отличителните черти на слабия организъм. За съжаление, приемът на правилната храна не е достатъчен, тъй като миглите се нуждаят от малко помощ отвън, за да станат по-гъсти. Само тогава те ще растат здрави, силни и дълги. Има няколко начина как да се погрижите добре за миглите, така че всеки може да открие метода, който му приляга най-добре:

  • третиране на миглите с рициново масло
  • нанасяне на вазелин
  • сресване на ресниците и масаж на кожата около очите
  • нанасяне на серуми за мигли
  • използване на подхранваща спирала

Когато всички домашни процедури за мигли (например натуралните масла, козметиките) се провалят, нямате избор освен да изберете удължители за ресници (1:1 или 2:1 метод). Това обаче не е най-евтината опция, както и подобна козметична процедура често дарява с резултати, които далеч не изглеждат естествено. Следователно, преди да планирате среща с козметика си, по-добре да започнете да нанасяте редовно серуми, което е най-добрият начин да се сдобиете с красиви ресници.

Серум за мигли. Как действа?

Когато не сме напълно доволни от начина, по който миглите ни изглеждат, често се обръщаме към различни козметики. Те могат да бъдат описани като прозрачни и пълни с хранителни вещества очни линии – те изглеждат по подобен начин, идват с удобна четка, която помага за нанасянето им. Разпределят се по линията на миглите (поне в повечето случаи, защото има изключения). Все пак фоликулите са мястото, от където всяка мигла се заражда. По този начин серумът успява да достави ценни хранителни вещества, които да направят ресниците по-силни, устойчиви и регенерирани. Възстановени и по-малко податливи към опадване, миглите могат да започнат да растат по-бързо и след време да станат по-гъсти.

Всеки серум за мигли ли подпомага растежа?

Трябва да се има предвид, че нанасянето на серум за мигли помага, ако сте избрали правилния продукт – не кой да е серум, а този, който предлага най-добрата селекция от съставки. Финалните резултати зависят от веществата, така че се опитайте да откриете продукт, който да е с най-естествено съдържание и да е богат на вещества, които наистина подпомагат растежа на ресниците (например пептиди, байкалин). Колкото по-малко съставки са използвани, толкова по-добре.

Методът на нанасяне също е от значение – разпределянето на серума по цялата дължина на миглите няма смисъл, защото хранителните вещества трябва да се доставят в ,,живата“ част на косъмчето, която е фоликулът. Имайки това предвид, най-ефективните серуми са тези, които се слагат в корените на ресниците.