111111
Грим

Как да накараме очите си да изглеждат по-големи?

Бихте ли искали за имате по-големи очи? Замисляли ли сте се някога защо очите Ви изглеждат доста малки, дали пък не правите нещо погрешно при гримирането? Не само ще научите някои основни съвети и трикове как да накарате очите си да изглеждат по-големи, но и ще разберете какво да избягвате по време на гримирането си. Често използваме погрешни продукти или пък правилни продукти, но в грешна зона, без да осъзнаваме, че това не изглежда по най-добрия начин.

bestmakeup

КАКВО ДА ПРАВИМ

Когато гримирате очите си, винаги използвайте основа за очи. Това ще предотврати неравномерното разпределение на сенките за очи, а цветът им ще бъде по-наситен и пигментиран. Сега е време за игра с цветовете. Използвайте светли сенки, за да уголемите определени участъци и тъмни – за да направите други по-малки. Когато използвате бели и кремави сенки, очите Ви ще се откроят забележимо. Нанесете светлите сенки по средата на горния клепач и в областта под веждите. По този начин ще постигнете ефект на лифтинг на окото без да сте прибягнали до операция или ботокс. Също така можете да сложите съвсем малко перлена сянка или молив по вътрешните ъгли на окото. С този лесен трик очите Ви ще изглеждат бистри, отворени и будни. Трябва да знаете, че светлите сенки по вътрешните ъгли на очите ги правят да изглеждат по-близко едно до друго. Ако имате тесни очи, просто пропуснете тази стъпка.

Вземете по тъмни сенки, за предпочитане в топлата гама, и нанесете точно над гънката си. Разнесете ги добре, формирайки орбита. Това е перфектният начин да придадете дълбочина на погледа си. И накрая ако нанесете светли, по светли сенки от тези формиращи орбитата, ще създадете илюзията, за по-голяма зона между веждите и клепача.

Нанесете тъмни сенки за очи под линията на долните Ви мигли и така очите Ви ще изглеждат по-широки. Страхотен трик да направите очите си да изглеждат по-големи е да нанесете бял молив за очи по вътрешния ръб (между миглите и самото око). Използвайте черна спирала по цялата дължина на миглите си. Колкото по-дълги са миглите, толкова по силен е ефекта. Не забравяйте да нанесете малко коректор, за да скриете тъмните сенки под очите си.

КАКВО ДА НЕ ПРАВИМ

Не използвайте тъмни сенки в непосредствено до линията на миглите и нагоре. Не нанасяйте тъмните сенки по цялата повърхност навътре. Дори да покриете целия клепач е много важно да не оставите гънката без нанесени сенки. Ако го направите все пак, ще изглежда така, сякаш клепача ви свършва, там където свършват и сенките. Никога не използвайте тъмни сенки от топлата гама о областта под веждите. Избягвайте да използвате черен молив върху вътрешния ръб под миглите, това ще направи очите Ви да изглеждат малки и тесни. Винаги нанасяйте спиралата от самото начало на миглите, това винаги прави очите по-отворени. Цветните спирали , например синя или сива, със сигурност няма да Ви помогнат да постигнете желания ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *