111111
Направи си сам

Домашен СПА Уикенд – Красиви от главата до петите, благодарение на процедурите, които можете да си направите сами

Уикенд без купони и ходене на дискотека? Звучи идеално! Това е перфектното време да подхраните тялото и косата си и да презаредите съзнанието си. Бихте ли искали да се завърнете на работа в понеделник и колегите да ви питат дали имате нова пострижка и да кажат, че изглеждате чудесно? Тогава се захващайте: проверете дали имате тези съставки у дома и започнете своя релаксиращ СПА уикенд.

1. Направете си сами домашна маска за коса с авокадо и банан

Тази лесна за приготвяне маска за коса дава невероятни резултати. Можете да я приложите както върху косата, така и върху скалпа.

Има два начина да я приготвите:

  • добавете любимото си естествено масло към съставките.
  • нанесете маската без маслото и я оставете за 20-40 минути. По-късно през същия ден нанесете масло върху косата и го оставете за през нощта или го нанесете на следващия ден.

Маската с авокадо подсилва косата и регенерира скалпа, хидратира, увеличава блясъка и повдига корените на косата, увеличава обема.

Рецепта за маската за коса

  • половин банан
  • половин авокадо
  • половин чаена лъжичка натурално масло (арган, макадамия, жожоба и др.)
  • 1 супена лъжица кисело мляко

Разбъркайте добре съставките (плодовете трябва да се направят на гладка каша). Нанесете маската и останете с нея за около 20-40 минути (в зависимост от това с колко време разполагате), изплакнете и измийте косата.

2. Поправяща и релаксираща домашна маска за лице

Подхранването на кожата е друг ключов елемент от СПА уикенда у дома. Тази процедура ще подхрани лицето ви, ще възстанови приятния му тонус, ще затвърди кожата и ще изтрие умората.

Можете леко да промените начина, по който работи маската и да я адаптирате към вашия тип кожа, като използвате естествени масла. Опитайте да добавите арганово масло или масло от жожоба, което успокоява и контролира себума. Сокът от алое в рецептата се препоръчва най-вече за проблемна кожа, така че не се колебайте да го прескочите или да изберете например розова вода.

Рецепта за процедура за лицето

  • половин банан
  • 1 супена лъжица какао
  • половин чаена лъжичка сок от алое или розова вода
  • няколко капки масло от жожоба или арган

Смесете компонентите, докато те се превърнат в гладка смес. Нанесете маската върху лицето и изплакнете след 15 минути, като използвате хладка вода. Използвайте любимия си тонер или розова вода, след което нанесете хидратиращ крем.

3. Направете си сами ленти за почистване на порите

Вместо да купувате ленти с въглен от магазина, можете да си направите също толкова ефективен продукт за пречистване на порите и черните точки. Преди да ги приложите върху кожата е добре да подържите малко лицето върху пара, която ефективно отваря порите.

Как да направите процедурата с пара? Изсипете 1 лъжичка лайка в купа с вряла вода и сложете кърпа на главата си след като се надвесите над купата. Кърпата спира парата от излизане навън и създава необходимата среда, подобна на парна стая, така че порите на кожата да се отворят. След като кожата е готова за следващите стъпки, е време да приложите домашните ленти с въглен, които се правят толкова лесно, колкото и процедурата с пара.

Разбийте едно яйце и го разстелете върху участъците от кожата, където има черни точки (нос, брадичка, чело …). След това покрийте с парчета кърпичка или тоалетна хартия (накиснете ги във вода за около два часа преди да направите процедурата, след което леко ги изстискайте и ги оставете влажни). Предварително е добре също ги да изрежете, така че да са с подходящия размер за избраните части от лицето.

4. Направи си вана за крака

Винаги е добра идея да се погрижите за краката си. Когато имате малко свободно време, можете да ги поглезите с малко релаксация, така че да не ви болят или притесняват през седмицата. Ваната е перфектната комбинация между почивка и грижа за кожата.

Рецепта за вана за крака

Разтопете 5-6 лъжици сода за хляб в купа. Обогатете я с 2-3 лъжици натурално масло и няколко капки ментово или евкалиптово етерично масло. Содата за хляб помага за омекотяване на твърдата кожа и всички ожулвания по петите. Освен това е невероятна за дезинфекциране – ежедневните вани със сода за хляб намаляват проблема с прекомерното изпотяването на краката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *