111111
beauty

DIY: Най-добрите домашни лечения за косата

Когато държим здрава коса, се чувстваме напълно по-добре. Независимо от това дали имате препятствия, изтощаване или просто балансиране на хидрация, има много домашни рецепти и курсове на лечение, които могат да поддържат вашата коса. Въпреки че посещаването на стилист може да подпомогне за здравословна коса, или можете да пробвате различни домашни терапии и лечения, които могат да ви помогнат. По-долу ще дискутираме някои от самите най-ефективни домашни лечения за косата.

Третиране със сок от лимон

Сместа, която съдържа сок от лимон е популярен хомеопатичен лечение, познато главно за борба с пълнеж и за запаление. Работи по следния начин: лимоновият сок третира отпадъците, които могат да блокират пори на косата, докато алкализиращото действие на лимона помага да се свежда pH-то на корема. Някои изследвания също са показали, че сокът от лимон може да помага да се почисти косата от неумерени части или продукти за уред. За да си направите разполагате с няколко прости стъпки:

  • Разбъркайте съставките – 2 с. л. сок от лимон, 2 с. л. патока и 1/2 ч. л. олио.
  • Оцетете предпочитания си аромат добавете няколко капки еъл аромат.
  • Нанесете разбърканата смес върху очите, цялата коса или само корема, завивката докато се разпресва с помощта на четка или римска.
  • Оставете на сместа да действа приблизително 15-20 минути и после изплакнете с хладна вода.
  • Накрая използвайте окомплектуващ нерастителен шампоан и балсам.

Всяко лечение с третиране със сок от лимон следва да се извършва наистина с редовност за стабилни резултати. Той може да се изправя до един път седмично или два пъти седмично от вас, ако имате мазната коса или главоболие.

Използване на Bentonite глина

Друг използван домашен начин за лечение на косата е с глина. Bentonite глина се състои от марганец съединен с битум или дру