111111
beauty

Съвети за поддържане на маникюрираните нокти

Публикувано на 12 март 2023 г.

Beautiful manicured nails

Маникюрираните нокти са значителна част от общия ни външен вид и могат да ни накарат да се чувстваме по-уверени и луксозни. Тяхното изглеждане отразява върху привлекателността и личната грижа. Поддържането на маникюрираните нокти обаче не винаги е лесно. Ето някои съвети, които ще ви помогнат да поддържате ноктите си във върхова форма.

Хидратирайте ръцете и ноктите си

Маникюрите могат да изсушават ноктите ви, затова е важно да ги хидратирате редовно с масло за нокти или лосион за ръце. Изберете продукт с натурални масла като арганово, кокосово или олио за пърхут, за да дадете на ноктите си нужните витамини и хранителни вещества.

Носете ръкавици, когато почиствате

Чистители и дезинфектанти могат лесно да пощипят и изсушат кожата и ноктите ви. Носете ръкавици, когато почиствате, за да предотвратите това.

Избягвайте ноктопластики

Често използването на ноктопластики може да доведе до повреждане на ноктите. Те изваждат натуралните масла от ноктите ви, което може да ги накара да станат щипливи и да се разцепят. Ако все пак използвате ноктопластики, използвайте ги възможно най-нежно и винаги нанасяйте базово покритие преди пластиката.

Дръжте ноктите си подрязани

Дългите нокти са по-склонни на чупене и скъсване, особено ако не са добре поддържани. Поддържайте ноктите си подрязани на удобна и управляема дължина.

Избягвайте химикали, които могат да повредят ноктите

Някои продукти за нокти включват химикали, които биха могли да бъдат вредни за ноктите ви. Съставки като формалдехид, толуол и дибутил фталат са известни да причиняват сухота, пукнатини и възпаление. Търсете продукти за нокти, които са „без-тези-съставки“.

Включете витамини в диетата си

Витамините B, C и E са изключително полезни за здравето на ноктите. Те укрепват ноктите и стимулират тяхния растеж. Включете храни богати на тези витамини в диетата си, като ягоди, цитрусови плодове, зелени зеленчуци и орехи.

Спазвайки тези съвети, бихте трябвало да бъдете в състояние да поддържате ноктите си красиви и здрави след всеки маникюр. Помнете, че най-важният компонент за добре поддържани нокти е ежедневната грижа и внимание.

Останете в течение!

Ако имате въпроси или коментари, не се колебайте да ги споделите по-долу. Следете нашия блог за още полезни съвети и трикове за грижа за ноктите и красотата.