111111
beauty

Съвети за поддържане на маникюра

Маникюрът е важна част от грижата за красотата. Не само, че ви помага да изглеждате добре, но и подобрява здравето на ноктите ви. Ето някои съвети дадени от професионален маникюрист, които ще ви помогнат да поддържате ноктите си в перфектно състояние.

Хидратация

Водата е ключът към здрави и красиви нокти. Всяка вечер преди сън трябва да мажете ръцете си с хидратиращ крем. Съето ще укрепи ноктите ви и ще поддържа кожата около тях мека и гладка.

Използвайте базово покритие

Базовите покрития защитават ноктите от избелващото действие на лаковете. Те също така помагат да се изравни повърхността на нокта и да подобри прилепването на цветния лак.

Използвайте топ покритие

Топ покритието предпазва лака от скъсвания и повърхностните щети, които се случват всекидневно. Също така добавя блясък и помага на ноктите да изглеждат професионално оформени.

Редовно нанасяйте лака

Редовното нанасяне на лак ще помогне за поддържането на маникюра. Лакът може да се нанася всеки път, когато виждате, че предишният слой започва да слабее или да се скъсва.

Избягвайте контакт с вода

Водата може да повреди лака и да доведе до неговото преждевременно изтриване. Затова е важно да избягвате дълъг контакт с вoda.

Пазете ръцете си от удари и натиск

Ударите и натиска могат да разрушат ноктите и да счупят лака. За да поддържате маникюра си, е важно да сте внимателни и да предпазвате ръцете си от повреди.

Използвайте хранителни масла

Хранителните масла са перфектни за подхранване на ноктите и кожата около тях. Можете да използвате масло от природни съставки като бадем, лайка или розмарин.

Внимавайте със съдомиялните машини и препарати

Съдомиялните препарати и машини могат да имат изсушаващо въздействие върху ноктите и кожата, което може да доведе до скъсвания и зачервявания. Хубаво е да използвате ръкавици, когато миете съдове или работите с химикали.

Бъдете внимателни с акрилни и гелови нокти

Акрилните и геловите нокти са добър начин да добавите дължина към ноктите си, но трябва да бъдете внимателни. Те могат лесно да се скъсат и разрушат вашите собствени нокти, ако не се грижите за тях правилно.

Заключение

Поддържането на маникюра изисква време и усилия, но резултатите са толкова струващи си! Бъдете последователни в грижата си и ще имате здрави, красиви нокти, за които всеки ще завижда. Прилагайте тези съвети и ноктите ви ще блестят!

Приятен маникюр!