111111
beauty

Справяне с общи проблеми със скалпа: Пърхот, Сухота и др.

Здравето на скалпа е от съществено значение за здравата коса, и все пак то често се пренебрегва. Проблеми като пърхот, сухота, мазна коса, свързани със скалпа, могат да бъдат обезпокоителни и неловки. В тази статия ще обсъдим някои от най-честите проблеми, свързани със скалпа, и решенията за тях.

Пърхот

Няма нужда да търсите другаде – топ проблемът със скалпа, с който се сблъскваме повечето от нас, е пърхотът. Неговите причини са отстраняване на мъртвите клетки на кожата, несъответствие между мастило и вода и подражнение.

Как да се справим с пърхот?

Наличието на ориентировани продукти за пърхот може да ви помогне. Те съдържат съставки като Zinc Pyrithione, които са доказали своето действие срещу проблеми с пърхот.

Сух скалп

Сухият скалп може да доведе до сърбяща кожа и нежелани скалпни частици. Вследствие на недостиг на влага, кожата на скалпа може да стане свръх чувствителна и да доведе до сухота и сърбеж.

Как да се справим със сухият скалп?

Започнете да използвате хидратиращ шампоан и балсам, които съдържат активни вещества за поддържане на влагата.

Мазен скалп

Проблемът с мазния скалп обикновено е свързан с надмени количества талг, който е естествено секретиран от скалпа. Това може да доведе до прекомерно мазна коса и раздразнение.

Как да се справим с мазния скалп?

Използването на шампоани и балсами за контрол на мазността може да помогне. Със своята специална формула те могат да намалят нивата на мазнини на скалпа, без да изсушават косата.

Изпадане на коса

Понякога проблемите със скалпа могат да доведат до изпадане на косата.

Как да се справим с изпадането на коса?

Употребата на специализирани продукти срещу изпадане на косата е първата стъпка. Щете се изненадате колко много има такива продукти на пазара.

В заключение, въпреки че проблемите със скалпа могат да бъдат различни и порой обезпокоителни, изключително важно е да се знае, че винаги е възможно да се справи с всякакъв проблем. Единственото, което е нужно, е правилната грижа и определени продукти.

Време е да забравим за проблемите със скалпа и да се насладим на здрава, бляскава и жизнена коса!