111111
beauty

Рутини за грижа за кожата вкъщи

С навигирането в света на грижата за кожата може да бъде трудно, особено когато има стотици продукти и техники, които обещават да се борят с всичко, от бръчки до акне и хиперпигментация.Без значение дали сте новак в света на грижата за кожата или просто искате да промените своята текуща рутина, ето няколко основи, които може да захванете вкъщи.

Утринна рутина за грижа за кожата

Грижата за кожата започва веднага след събуждането си. Вашата утринна рутина трябва да се фокусира върху подготовка на кожата ви за деня пред вас, като например бръщене срещу UV радиация и вредните влияния на околната среда.

Почистване

Първата стъпка от вашата утринна рутина за грижа за кожата трябва да бъде почистване. Това е важно, защото през нощта кожата се обновява, което обикновено води до натрупване на ексфолиативни клетки, които могат да блокират порите.

Тонизиране

Следващата стъпка е тонизирането. Тонерите помагат да се отстранят остатъците, които може да са останали след почистване, като мъртвите клетки или остатъци от измиващ продукт. Те също така могат да помогнат за балансиране на pH на кожата.

Хидратация

Завършете своята утринна рутина с хидратиращ продукт, който ще запази кожата ви мека и гладка през деня.

Вечерна рутина за грижа за кожата

Грижата за кожата не спира с пристигането на вечерта. Вашата вечерна рутина за грижа за кожата трябва да се ориентира към възстановяване и подготовка на кожата ви за нощния й цикъл на обновяване.

Почистване

Аналогично на утринната рутина, първата стъпка от вечерната рутина е почистване. Особено важно е да се почисти кожата преди лягане, за да се премахне грима и да се изплакнат примесите, които са натрупани през деня.

Тонизиране

След почистване следва отново тонизиране. Продължете към следващата стъпка, само когато кожата ви е напълно чиста и готова да абсорбира по-активно продуктите, които следват.

Серуми

След тонизиране, ако използвате серум, сега е моментът да го приложите. Серумите са концентрирани формули, които пенетрират по-дълбоко в кожата, за да предоставят мощни активни съставки.

Хидратация

Завършващата стъпка от вашия ежедневен ритуал трябва да бъде хидратиращ продукт. Вечерните хидратанти са обикновено по-тежки и по-богати, защото се абсорбират по време на нощта.

Независимо дали вашата кожа е нормална, смесена, мазна или чувствителна, ключът за поддържане на здрава кожа е редовна и правилна грижа. С избора на качествени продукти и определението на рутината, която работи най-добре за вашия тип кожа, можете да се наслаждавате на кожа, която изглежда и се чувства добре във всякакви условия.

Опитайте тези рутини вкъщи и забележете разликата!