111111
beauty

Маслото и силното подхранване на косата

Красивата и здрава коса винаги е била отличителният знак на жената. Едно от най-старите средства за поддържане на здравето на косата е използването на масло за коса.

Защо е важно маслото за косата?

Маслата са естествени продукти, които подпомагат хидратацията и подхранването на косата. Те помагат за защита на власите от агресивните фактори на околната среда, регулират липидния баланс и стимулират растежа на нови власинки. Освен това маслотата добавят блясък и жизнен вид на косата.

Какви масла се използват за косата?

Екзотичните масла като арганово, кокосово, авокадо или макадамия са изключително популярни сред хората, търсещи естествени продукти за грижа за косата. Същевременно класическите масла като маслиновото, слънчогледовото или канолата също имат своите предимства.

Как се прилага маслото за коса?

Маслото трябва да се нанася на суха коса, като се оставя за по-дълго време, така че косата да може да абсорбира максимално количество от маслото. Оптималното време за действие на маслото е между 20 минути и един час, след което косата трябва да се изплакне с топла вода и мек шампоан.

Какво означава „силно подхранване“ на косата?

Терминът „силно подхранване“ за косата се отнася до използването на специални продукти за подхранване на косата, които са по-интензивни от обичайните балсами и маски. Силното подхранване често се налага на косата, когато тя е сериозно наранена, например след боядисване или перманент.

Как се извършва „силното подхранване“ на косата?

Силното подхранване обикновено се извършва в професионален салон и включва нанасянето на специфичен продукт, след което косата се обвива в топло кърпа, за да усилва действието на продукта.

Колко често е препоръчително да се извършва „силната подхранваща“ процедура?

Тези процедури биват направени еднократно или двукратно месечно в зависимост от нуждите на клиента и здравето на косата.

В заключение

Важно е да се грижите за Често неподдържана коса често става по-слаба, по-суха и по-чуплива. Поддръжката с масла и силно подхранващи продукти помага да се запази здравето и блясъка на косата.