111111
beauty

Кое билкова вода да изберете? Видове и свойства на хидролатите

На цялото, хидролатите и нивата на билкова вода се използват в косметиката и тяхната полза е непонудлива за диагностициране и очистване на кожата. Те са достъпни в широчина от различни сортове, включително хидролати от маточина кост, алое вера, хамамелис и арника. Тази информация ще ви даде допълнително знание за видовете и свойствата на тези билкови води.

Какво е хидролат?

Хидролат е остатъчна водна разтвора на органичните минерални съставки и ароматици получени от киткането на растението. Той запазва аромантните масла на билките, а също така и маслата вещества, ползите за кожата и лечебните свойства на растителните части. Те са изключително богати във витамини и минерали, съдържащи гликолична киселина, ензими, билки и антиоксиданти. Те биват добавяни в ароматни и косметични средства за лице, както и в хидратции, диуретики и балсами. Те са много по-леки от тези на олиото и се прилагат на кожата и волосата, за да задържат влага и равномерно нанасяне на ароматните масла. Некотори хидролати, както и хидролати на алое вера, също така могат да се използват като зачистващи изделия, дори да помагат с изпаряването на акне и бръчки.

Сортове хидролати

Има много различни видове хидролати, които могат да бъдат използвани като продукти за уход за кожата. Ето няколко от тях:

  • Хидролат от маточина кост: Този хидролат има много полезни свойства за кожата. Той съдържа живата вода, и съдържанието на минерали и антиоксиданти може да предотврати възникването на рани при проблемна кожа и осветли белезите. Той също така подхранва и разглажда кожата.
  • Хидролат на алое вера: Този хидролат съдържа богата комбинация от антиоксиданти, съдържание на витамини, както и ароматни масла и компаньони. Той предотвратява стареенето на кожата, помага в закрепването на равномерна кожа,