111111
beauty

Как да управляваме с косата като сребро

Без значение дали вече преходите през процеса на подсивяване или все още ви притеснява мисълта за първата седа коса, вие няма как да направите помилка, ако заложите на природните методи за борба със сивата коса. Тази статия ще ви предостави подробна информация за причините за появата на сивата коса и различни начини за контролиране на процеса по естествен път.

Причини за появата на сивата коса

В голямата си част подсивяването се случва естествено с възрастта, като пигментите, с които е оцветена косата, спират да функционират. Въпреки това стресът, недостатъчното сън, неправилното хранене и неопределени медицински състояния като анемия и хипотиреоза също могат да доведат до появата на сивата коса при по-ранна възраст.

Употреба на билки и природни продукти

Някои билки и природни продукти могат да бъдат полезни за предотвратяване и управление на сивата коса. Люцерната, богата на витамини B12, E и K, може да помогне в борбата със сивата коса. Също така маслиновото масло, кокосовата вода и кориандърът са някои от природните продукти, които доказано помагат за предотвратяване на сивата коса.

Правилно хранене

Налага се да сме наясно с факта, че човешкото тяло е машина, която функционира добре, когато е правилно захранена. За да се справим със сивата коса, е необходимо да консумираме храна, богата на витамин B12, биотин и омега 3. Месото, яйцата, морските продукти, бобовите, ядките и семената са отличен източник на тези витамини и минерали.

Употреба на маски за коса

Маски за коса могат да предотвратят и контролират избелването на косата. Правенето на домашна маска за коса от мед, глицерин, касия и лимонов сок би помогнало в борбата със сивата коса.

Специфични упражнения за релакс

Упражнения за релаксиране и упражнения за йога могат да помогнат за намаляване на стреса и така да контролират появата на сивата коса.

Изберете правилните продукти

Изборът на правилните продукти за косата, които съдържат всички необходими витамини за здравата и блестяща коса, е от умостоената важност. Трябва да се предпочитат продукти без химикали и без вредни добавки.

Изясните представите си

Всичко е вярно, когато говорим за естествено постаряване. Ние се борим и се стремим да спрем времето, а всъщност трябва да го приемем такова, каквото е. Страхотно е да се постарееш, и да се постарееш с приличане е още по-хубаво. Защо не се отдадем на сребърната коса вместо да се борим с нея?

Заключение

Подсивяването е нормален процес, който няма как да бъде спрян, но може да бъде контролиран и управляван по умел начин. По-рядко виждаме хора, които прегръщат сребърната си коса и го правят с достойнство и стил. Вашият стил и увереността в себе си са това, което в действителност прави нещо красиво, необиждащо се от стандарти за красота. Отведете си време, за да намерите най-добрия ви начин да управлявате сивата коса и да я обичате.