111111
beauty

Инструменти и материали за маникюр

Инструменти и материали за маникюр

Ръките са тази част от тялото, чиято поддръжка се отдава специално внимание. Те са значима част от нашия външен вид и затова все повече жени (и не само) решават да посвещават време и ресурси за техният привлекателен изглед. Една от съставките на един добре поддържан външен вид на ръцете е маникюрът.

Всеки домашен маникюр се нуждае от правилни инструменти и материали.

В следващите редове ще ви представим най-необходимите:

1. Пила за нокти

Той е елементарен инструмент при всяка маникюрна процедура. Служи за оформяне на ноктите и ги поддържа в избрана форма. Има различни типове пили за нокти – метални, стъклени, керамични, сапфирени и др.

2. Буфер за нокти

Това е специална пила, с която се изглаждат груби повърхности и неравности по ноктите. Буферът също допринася за придаване на форма на ноктите.

3. Късачки за нокти или нокторезачка

Те са предназначени за отрязване на ноктите. Важно е да са остри, за да не разделят нокътната плочка.

4. Продукти за мекота на кожичките

Те са предназначени за омекотяване на кожичките около ноктите, за да могат да бъдат лесно и безболезнено премахнати.

5. Помагало за избутване на кожичките

Те служат за избутване и/или отстраняване на кожичките, което допринася за по-чист и завършен вид на маникюра.

6. Машинка за маникюр или маникюрен фрезер

Той се използва за подрязване и формиране на ноктите, както и за премахване на мъртва кожа и кожички. Фрезерът за маникюр е професионален инструмент, който обаче изисква опит и умение за използване.

7. Лак за нокти

Освен красив цвят, той предоставя допълнителна защита на ноктите. Има различни видове лакове за нокти – обикновени, гел лакове, лакове за гел и акрилни нокти и др.

8. Препарат за премахване на лак

Той е предназначен за почистване на ноктите от лак. Има различни видове – с ацетон, без ацетон, с витамини и олиа, с аромат на плодове и др.

Маникюрът е не само процедура за поддържане. Това е начин да се поглезите и да прекарате малко време, само за вас. Изберете най-добрите средства за този процес, за да бъде той не само ефективен, но и приятен.

Автор: Име на автора