111111
Красота

Торбички под очите. Ето как да се отървете от този проблем веднъж завинаги

Подпухналите клепачи и торбичките под очите са истински кошмар – те показват на света, че имате лош ден, сериозни проблеми, или не сте спали добре. Като цяло така възприемат хората тези с подпухналост и тъмни кръгове под очите. Все пак причината за тези несъвършенства може да е напълно различна от стресова ситуация в личен план. Какво причинява торбичките под очите? Как да се отървете от тях веднъж завинаги? Продължавайте да четете, за да научите някои трикове за по-добре отпочинало лице.

Какво представляват торбичките под очите?

На кратко торбичките под очите са наименование на състояние на кожата, което може да се опише като неприятно изглеждащо подуване на долния клепач и кожата под него. Подуването е причинено от лимфа, която застава в тъканта под очите вместо да продължи нататък.

Разбира се, има повече от една причина за появата на торбичките под очите, като те могат да се дължат на неща, които не са свързани със стрес или безсънна нощ. Всъщност тези 2 фактора са по-често срещани при тъмните кръгове, но не и при подпухналостта. Последната се дължи на токсини и лимфните възли и циркулация, която по дадена причина се е забавила.

Торбички под очите – причини

Списъкът с неща, причиняващи торбички под очите, е доста дълъг и разнообразен. Само погледнете:

  • заседнал начин на живот и липса на физическа активност,
  • лоши хранителни навици и нездравословна диета,
  • твърде много сол,
  • твърде много алкохол и кафе,
  • пушене на цигари,
  • неправилни продукти за грижа за кожата (напр. твърде тежки или прекалено силни),
  • твърде грубо почистване на грима,
  • липса на почистване в дълбочина (напр. спане с остатъци от грим).

Как да се отървете от торбичките под очите?

Ясно е, че трябва да спите добре, ако тъмните кръгове са причинени от липсата на сън, което за щастие лесно може да се коригира. Нещата стават малко по-сложни, когато подпухналостта е причинена от други фактори.

Първо, елиминирайте всички козметики за грижа, които могат да влияят негативно на зоната около очите и да карат лимфата да се събира в тъканта. Заменете ги с леки продукти – най-добре гелове или подхранващи серуми. Още едно добро решение е да посегнете към добре абсорбиращо се масло или екстракт от зърна кафе, стимулиращ циркулацията и предотвратявайки лимфостазата. Други интересни вещества са: екстракт от байкалски шлемник, женшен билоба, живовляк, както и зелено кафе и краставица. Екстракти от тези растения засилват лимфния поток.

Бързи начини за намаляване на подпухналостта

Ако трябва да направите нещо бързо, опитайте стар трик, който ще ви помогне да премахнете това несъвършенство. Това са резените краставица. Сложете ги в хладилника и ги оставете да се охладят, за да получите по-добри резултати после. Добрите новини са, че краставицата не само се справя с лимфостазата, но и озарява тъмните кръгове, ако имате такива.

Още един доказан трик включва торбички чай – зелен или бял. Сварете 2 торбички и ги охладете в хладилника. След това ги сложете на очите и ги оставете за няколко минути.

Последната идея включва използването на нефритена ролка, която можете да намерите лесно и не е скъпа. Нефритът остават студен за доста дълго и масажът с този инструмент изглажда кожата, премахвайки подпухналостта.

Торбички под очите – начини да предотвратите появата им

Възможно ли е да предотвратите появата на торбичките? Да, има няколко доказани и лесни за следване трикове! Ето някои от тях:

  1. Убедете се, че винаги спите достатъчно – поне по 7 часа.
  2. Струва си да се разбере, че сядането и релаксацията за малко през деня се отразява добре на физическия ви външен вид и здраве.
  3. Пийте много минерална вода и билкови смеси. По този лесен начин ще помогнете на тялото да се отърве от токсините.
  4. Въпреки че може да е трудно, опитайте да използвате по-малко стимуланти и лекарства.
  5. Намалете солените храни.
  6. Нежно почиствайте грима.
  7. Убедете се, че продуктите за грижа, които използвате пасват на вашия вид кожа и отговарят на настоящите й нужди. Също така опитайте да откриете козметики, които са направени от поне един от гореспоменатите екстракти.
  8. Вземете си нефритена ролка и я използвайте за масажиране на зоната около очите.