111111
Красота Тестове

Най-добрите продукти за поддържане на косата в безопасност по време на стилизиране с преса. Преглед на 5 термозащитни продукта

Използването на преса за коса изглежда важна част от ежедневната рутина. Гладката и лъскава коса е по-красива и оформена. Тъжната истина е, че прекаленото използване на стилизиращите инструменти носи повече повреди от ползи – то лишава кичурите от вода, причинявайки чупливост и сериозна дехидратация. За да избегнете негативния ефект на изправянето с преса, трябва да използвате термозащитен спрей. Защо? Тъй като това е единственият продукт, който успява да защити деликатните кичури от екстремни температури. Използването на термозащитни козметики е задължително, ако често излагате косата на топлина.

Има много термозащитни спрейове в дрогерията, което е добре и зле. Как да разберете дали продуктът, който държите в ръката си е правилният за вас? Как можете да сте сигурни, че той ще достави желаните резултати? Затова направихме следната класация с термозащитни продукти – за да не се налага да тествате всички козметики.

Наистина ли се нуждаете от термозащитен спрей?

Бляскавата и гладка коса е това, за което повечето от нас си мечтаят. За да постигнете това, ние прокарваме горещите плочи на пресата по кичурите всеки ден. Въпреки това ефектът, който постигаме, не е дълготраен. Скоро кичурите отново стават чупливи и скучни. Защо? Просто защото топлината лишава косата от хидратация. Трябва да се разбере, че високите температури са известни с това, че отслабват кератиновите връзки, което води до цъфтеж и увреждане. В допълнение, когато се изложат на топлина, кутикулите се повдигат, причинявайки наелектризирване и заплитане.

За да се намали негативното влияние на пресата върху всички типове коса, трябва да използвате термозащитен спрей ежедневно. За да ви улесним при избора на правилния продукт, ние тествахме 5 от най-популярните термозащитни продукти, поддържащи кичурите в безопасност, докати ги изправяте. Анализирахме формулата и силата на защитата им. Кой продукт се оказа най-добър? Вижте по-долу.

Класация на термозащитни спрейове, които да използвате преди изправяне на косата

Термозащитните спрейове имат една обща характеристика – те спомагат за гладкост и блясък. Когато се нанасят по правилния начин, те изолират косъма, така че топлината да не му причинява увреждане. Някои от тях също успяват да фиксират прическата, която сте създали.

Nanoil Heat Protectant Spray

#1 Nanoil Heat Protectant Spray

Размер: 200 мл

Този продукт може да се използва, за да защити косата без значение от източника на топлина. Създавайки защитен слой, Nanoil Heat Protectant Spray не само изолира кичурите от топлината, създадена от сешоара или пресата, но и изглажда кутикулите, за да може косата да не губи хидратация. Направен с копринени протеини, този продукт възстановява увреждането на кичурите – просто казано, той прави косата по-здрава и устойчива на външни агресори. Интересно е, че когато нанесете Nanoil Heat Protectant Spray по косата, тя става защитена от UV лъчите и сухия въздух, причиняващ чупливост и загуба на блясък. Сега само с 1 продукт можете да предпазите косата и видимо да я разкрасите. Колко силна е термозащитата? Производителят обещава, че температури, достигащи до 230 градуса няма да причинят увреждане, ако напръскате Nanoil Heat Protectant Spray преди стилизиране. Няма нужда да се притеснявате от плоска или мазна коса, тъй като този спрей няма да развали прическата ви. Това определено е един от най-ефективните термозащитни продукти.

Можете да научите повече за него на официалния сайт на Nanoil: nanoil.bg

#2 Schwarzkopf OSIS+ Flatliner Heat Protection Spray

Размер: 200 мл

Вземете си Schwarzkopf OSIS+ Flatliner, ако си търсите нещо, което да ви помогне да създадете дълготрайна прическа с пресата. Можете да сте сигурни, че този спрей ще направи кичурите гладки за дълги часове, дори и да прекарвате време на влажни места. Полимерите, включени в Schwarzkopf Heat Protection Spray доказано създават щит, който се бори с високите температури, достигащи 230 градуса. Още нещо позитивно е, че този термозащитен спрей има хидратиращ ефект и минимизира чупливостта. Нанасянето му може да се случва върху влажна или суха коса – както предпочитате. Голямото шише стига за дълго време, но цената е доста висока.

#3 L’Oreal Elseve Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray Leave-In

Размер: 150 мл

Този продукт е направен, за да поддържа ефекта на гладка и лъскава коса за 3 дни. Той главно се препоръчва за дълги и увредени кичури. Формулата, която е без измиване, е доста добра за доставяне на гладка и устойчива на наелектризирване коса за много дълго време. Когато стане въпрос за съставките, L’Oreal Elseve Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray Leave-In съдържа витамини, протеини и рициново масло, поради което успява да направи кичурите меки и приятни на допир. Същите съставки са отговорни и за справяне със заплитането и цъфтежа. Очевидно, те защитават кичурите от високите температури, които са свързани със стилизиращите инструменти. Можете да откриете Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray в почти всяка дрогерия. 

#4 Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant

Размер: 150 мл

Ето още един професионален продукт за грижа за косата, направен за доставяне на защита от топлина. Той също подобрява текстурата на кичурите, за да могат те да изглеждат по-добре и да са по-лесни за стилизиране. Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant изглажда кутикулите, оставяйки косата по-гладка, бляскава и хидратирана. От какво е направена тази невероятна формула? Тя съдържа хиалуронова киселина, абисин и витамин Е, поради което успява да защити кичурите дори и при температури, достигащи 230 градуса. Ако имате нужда от агенти, които да спират наелектризирването на кичурите, тогава това е още една причина да посегнете към Chronologiste Thermique Regenerant. Въпреки че Kerastase има много какво да предложи, цената на опаковка е доста висока, поради което повечето потребители търсят по-евтино, но също толкова ефикасно решение.

#5 Kevin Murphy Ever Smooth

Размер: 150 мл

Този продукт разкрива целия си потенциал, когато се изложи на високи температури. Какво може да постигне? Козметиката оставя косата по-гладка и устойчива на висока влажност, което са чудесни новини за тези, които имат проблем с наелектризирването. Kevin Murphy Ever Smooth е с лека формула, която увеличава контролируемостта на кичурите, позволявайки ви да създадете естествен завършек. Списъкът със съставките изглежда обещаващ, защото има екстракт от дървесна кора, смесен с бял и син кипарис. Няма парабени или сулфати, което е огромен плюс. По мое мнение, Kevin Murphy Ever Smooth е наистина страхотен продукт, който обаче може да струва по-малко.