111111
Полезни трикове

Как да направите зъбите снежнобели? 4 сигурни метода

Мечтаете ли за бели и здрави зъби? Не е изненадващо. Идеално изглеждащите зъби подобряват външния ни вид по страхотен начин. В днешно време често избираме скъпи процедури за да се сдобием с по-бели зъби, забравяйки колко мощни могат да бъдат домашните методи. Научете за 4-те продукта, които ще ви помогнат да имате по-бяла усмивка без да напускате дома си.

Каква е причината за жълтеникавите зъби?

В началото трябва да споменем, че белите зъби не съществуват естествено. Нашите кости, към които принадлежат и зъбите, са леко жълтеникави по природа. Все пак, при лоши хранителни навици, цигари или прекалено много кафе, ние допринасяме за по-тъмния им цвят. Кои са най-честите фактори, повлияващи на цвета на зъбите? Главната причина са гените. Не на последно място, приемът на някои лекарства и неправилната хигиена също имат негативно влияние върху цвета на зъбите.

Как да избелите зъбите, използвайки домашни процедури?

Първо, трябва да внимавате как се грижите за зъбите. Четкате ли ги след всяко хранене? Ако не го правите, поне опитайте да ги почиствате след като сте пили кафе – знае се, че то причинява оцветяване на емайла. В допълнение избягвайте цветни и газирани напитки, които също допринасят за влошаването на състоянието на емайла. Когато избягвате нещата, които увреждат зъбите си, можете да преминете към домашните начини за избелване. Какво да използвате?

  1. Куркума – азиатска подправка, която има много ползи за здравето. Една е, че се справя с жълтите зъби, а употребата й е елементарна – сложете малко на пастата си за зъби и започнете да четкате, както обикновено. Всъщност можете да си направите и паста с куркума. Как? Комбинирайте следните съставки: 1 лъжица куркума на прах, 1 лъжица кокосово масло и 2 капки етерично масло от мента.
  2. Жабурене с масло, което е аюрведичен метод за избелване на зъбите – това е стар индуски начин, който се фокусира върху прокарването на натурално масло през зъбите. Маслата, които ще помогнат да възвърнете белия цвят на зъбите са от слънчоглед, кокос, рапица, лен и сусам.
  3. Сода за хляб – това е съставка, която може да се използва за различни цели, като едната е справяне с жълтите зъби. Тя успява да премахне плаката и да избели зъбите. Все пак трябва да внимавате със содата за хляб, защото, ако се използва прекалено често, тя може да увреди силно емайла.
  4. Плодове – имат много ценни свойства, включително избелване на зъбите. Как можете да използвате плодове, за да подобрите външния вид на зъбите си? Опитайте да ги измиете с лимонов сок и вода. Също така, следващият път, когато ядете банан, не изхвърляйте обелката, а я натъркайте по зъбите си, за да ги избелите.