111111
Красота Пазаруване

Увредена коса? Вижте тези маски за коса с кератин!

Никой не иска да има увредена коса, но понякога няма какво да се направи. Въпреки че има много неща, които причиняват повреди, за щастие има един ефективен начин за възстановяване – маска за коса с кератин.

Повечето причини защо косата губи красивия си външен вид са свързани с нанасянето на грешни козметики, което често е комбинирано с прекомерното и неправилно използване на горещи стилизиращи инструменти. Излагате кичурите си на боядисване, използвате преса всеки ден и връзвате косата си здраво, карайки я да губи блясъка си с всеки изминал ден. Често го правите несъзнателно. Очевидно има и други причини за увреждането на косата: хроничен стрес, промяна в хормоните, някои лекарства, липса на защита от слънчето и дори механични повреди (например от търкане на шапка по повърхността на косата).

За щастие всички типове коса имат едно общо нещо – въпреки че има някои неприятни промени, които се случват в структурата на косъма, те са обратими, ако се използват продукти, предназначени за увредена коса.

Грижа за увредената коса

Много хора се чудят от какво е направен косъма. Определено е по-лесно да се определи дължината, цвета и типа (например къдрава) отколкото да се нарекат изграждащите елементи на косъма, което е срамота, тъй като ако повечето от нас знаеха, че той е изграден от кератинови кутикули, може би щеше да е по-лесно да се грижим добре за кичурите и да предотвратим увреждането. Всъщност тези кератинови кутикули определят порьозността на косата. Как? На кратко, колкото повече са повдигнати и отворени, толкова по-увредена е косата. Например, увредената коса е с висока порьозност – много е просто.

Това е много важна информация!

Оказва се, че увредената коса е тази, която страда от сериозен недостиг на кератин – кутикулите на повредените кичури са широко отворени и косата е чуплива и цъфтяща. На подобна коса й липсва кератин!

За щастие можете да я възстановите като се обърнете към правилните, пълни с кератин продукти, направени за увредена коса. Но кои точно козметики трябва да използвате? Най-добрите резултати се получават от маска за коса с кератин, която е продукт, даряващ на кичурите всичко, от което се нуждаят (например протеини) и транспортират тези важни хранителни вещества, където са най-нужни. Как? Тъй като подобни продукти проникват дълбоко в косъма и премахват увреждането от всички слоеве на косата.

Изберете маска за коса с кератин

Всяка маска с кератин ли действа по един и същи начин?

Не, за съжаление. Резултатите, които ще постигнете зависят от качеството от продукта, който се използва. Тъжната истина е, че има много козметики, където кератинът е добавка, а не ключова съставка. Лесно е да се познае, че подобни продукти не дават силни резултати. Имайки това предвид, за предпочитане е да вземете козметика, на чийто етикет кератинът е най-отгоре в списъка със съставките. Това ви гарантира, че количеството кератин е достатъчно, за да помогне при увреждане на косата.

Струва си да се разбере и, че използването на продукти за коса, богати на хидролизиран кератин, дават по-бърз и дълготраен ефект. Молекулите на протеина под тази форма са по-малки, така че успяват да проникнат в косъма по-надълбоко и да работят по-добре.

Има ли нещо друго, което трябва да знаете?

Ако искате ефективно да възстановите косата, убедете се, че маската с кератин, която избирате предлага прост и кратък списък със съставки. Това се равнява на по-малко изкуствени филъри, бои, аромати и алкохоли, което е полезно за кичурите. Все пак, задачата ви е да направите косата по-силна, не да я увредите още повече.

Най-добрите маски за коса с кератин

Търсите ли безопасна козметика? Такава, която можете спокойно да нанесете на косата си без да се притеснявате от съставките и дали продуктите съдържат достатъчно кератин, за да се сдобиете с красива и силна коса?

По-долу ще откриете най-добрите маски за коса с кератин – продуктите са високо оценени от потребители като вас и препоръчвани от фризьори и стилисти. Най-отличителните черти са: перфектна формула, състав на основата на кератин и висока ефективност. Вярваме, че всяка от маските с кератин, които ще ви представим, ще задоволят нуждите ви.

Вижте най-добрите продукти и изберете следващия си фаворит!

1. Nanoil, Keratin Hair Mask

Размер: 300 мл

 Nanoil, Keratin Hair Mask

Този продукт предлага най-високата концентрация на кератин, което определено е добра новина за тези, които търсят дълбоко възстановяване. Маската за коса с кератин от Nanoil е лек продукт, направен за увредена, суха и чуплива коса. Със сигурност това е перфектната козметика за хората с високи очаквания, тъй като производителят е комбинирал възстановяващ хидролизиран кератин с пантенол, което е про витамин с доказан хидратиращ, подхранващ и разкрасяващ ефект. Това означава, че маската за коса с кератин от Nanoil е мултифункционална и дарява с желаните резултати още след първото нанасяне, правейки косата гладка и лесна за разплитане. Когато се използва редовно след шампоана, тя възстановява кичурите, подсилва ги и ги защитава. Определено трябва да притежавате тази козметика, особено имайки предвид, че тя стига за дълго време и е лесно достъпна, както и съставките й са добре подбрани. Дори цената на Nanoil Keratin Hair Mask е предимство.

уебсайт на продукта: www.nanoil.bg

2. Kerastase, Discipline Maskeratine

Размер: 200 мл

По-малкият размер и много по-високата цена – това са две неща, които характеризират укротяващата маска за коса от Kerastase. Все пак това е много интересен продукт. Той съдържа Morpho-Keratine Complex, без който не би било възможно да постигнете възстановяване и подсилване на кичурите. Освен кератин тази козметика е направена от аминокиселини, протеини, серамиди и полимери. Въпреки че съставът не е изцяло натурален, не можем да кажем, че този продукт не действа по очаквания начин. За да видите резултатите, нанесете маската върху измита коса и оставете да седи 5 минути. Тъй като това не е продукт, който се оставя в косата, трябва да го измиете.

3. Wella Sp Luxe Oil, Keratin Protect Mask

Размер: 400 мл

Маската за коса с кератин може да бъде открита в професионалната серия продукти от Wella. Това е линията SP Luxe Oil, предлагаща продукти, богати на ценните свойства на растителните масла. В тази маска точно тези масла са комбинирани с течен кератин – протеин, който възстановява кичурите, правейки ги по-силни и устойчиви на повреди. Нанесете малко от този продукт върху косата и оставете за 10 минути. Измийте и след няколко нанасяния ще забележите, че косата е станала по-мека, скоклива и гладка. Темпото, с което ще видите ефект, зависи от това колко увредена е косата в началото на процедурата. Един от най-големите минуси е високата цена, но, когато я сравните с големия размер, инвестицията си струва.

4. Kallos Cosmetics, Keratin

Размер: 275 мл

Маските от Kallos са може би едни от най-популярните продукти за коса. Сред дозина различни маски за коса, предлагани от бранда, има една с кератин, която е направена за възстановяване на увредената коса. Kallos Keratin е продукт, който прави всичко – възстановява, подхранва и хидратира кичурите. Ухае чудесно, лека е и оставя косата мека и бляскава. Този ефект се дължи на голямото количество силикони, които тук подхранват. Освен тях, маската за коса от Kallow е направена от млечни протеини, които заедно с кератина са отговорни за видимото заздравяване на кичурите. 

5. Montibello Treat Naturtech, Keratin Force

Размер: 200 мл

Много дълъг списък със съставки и малък размер, но от друга страна ниска цена и интересни ефекти – ето как маската за коса Montibello Keratin Force може да бъде описана. Ключовата съставка е кератинът, който попълва празнините в косъма и го подсилва. Всъщност ефективността на маската се дължи и на други съставки, наречени Biomimetic Complex, оставящи косата устойчива на повреди. Наличността на PEG и PPG е минус, но, ако косата вече е силно увредена и слаба, можете да опитате този продукт. Можете да сте сигурни, че маската за коса с кератин от Montibello ще остави кичурите прекрасно ухаещи, тъй като съдържа аромати, които потребителите асоциират с екзотични цветя. Този прекрасен аромат остава дълго в косата.