111111
Красота

Как да се отървете от тъмните кръгове под очите?

Тъмните кръгове и подпухналостта под очите са сериозни проблеми. Какво можете да направите, за да може кожата да изглежда свежа и озарена? Не винаги домашните методи действат добре. Най-добре би било да спите добре, да използвате висококачествени кремове и да комбинирате всичко това с натурални методи.

От къде идват тъмните кръгове?

Първо, трябва да откриете причината, за да можете да предотвратите появата им в бъдеще. Ако баба ви или майка ви е с по-тъмна кожа под очите, тогава и вие сте по-податливи към такава. С възрастта, кожата губи еластичността си, поради което тъмните кръгове започват да се появяват по-често. Все пак хиперпигментацията под очите може да е причинена и от други фактори, сред които начина на живот и диетата.

Подпухналостта се появява заради приема на алкохол и прекалено многото сол в организма. Все пак не е само това… постоянният стрес, умората, дехидратацията, алергиите – това са най-честите причини за тъмни кръгове и подпухналост под очите.

Как да се отървете от тъмните кръгове?

Продължителната умора, безсънните нощи, липсата на правилна хидратация на организма и дори неправилното почистване на грима могат да причинят тъмни кръгове под очите, което е кошмар за всички ни. Лесно можете да озарите тази зона. Има домашни методи, които ще ви помогнат да подобрите външния вид на кожата си.

Натурални методи за премахване на тъмните кръгове под очите

  • Кубчетата лед като естествен метод за премахване на тъмните кръгове? Да, определено. Нежният масаж ще намали подпухналостта и торбичките. Охлаждането ще облекчи кожата и ще й помогне да изглежда по-натурално. Можете да използвате и охладени лъжици.
  • Резените краставица (точно, както по филмите!) могат наистина да намалят подуването и дразненето. Краставицата съдържа главно вода, така че успява да хидратира добре кожата и значително да озари тъмните кръгове. Кожата е регенерирана, свежа и здрава.
  • Резените ябълка, точно като краставицата могат да действат страхотно като копрес под уморените очи. Ябълчената киселина хидратира, озарява и омекотява кожата под очите. Само 20 минути са достатъчни, за да може кожата да започне да изглежда по-добре.
  • Суровите картофи също са познати с това, че елиминират тъмните кръгове и подуването. Трябва само да ги охладите малко, да ги обелите и да ги сложите под очите. Те успяват да абсорбират водата и да стегнат кожата. Сокът от картофи ще озари кожата около очите и ще се окаже враг на всяко зачервяване и тъмни кръгове.
  • Компресът с лайка или черен чай носи мигновено облекчение. Той може да елиминира подпухналостта и тъмните кръгове. Кофеинът стяга кожата около очите, за да може тя да изглежда по-здрава и отпочинала.

Козметики при тъмни кръгове под очите

Тази деликатна кожа около очите се нуждае от специална грижа. Трябва да опитате да използвате хидратиращ крем и продукт за под очите. Тези кремове са безопасни за деликатната кожа в тази зона. Те осигуряват оптимално ниво на хидратация, така че е по-малко вероятно да получите дразнене и увреждане.

Трябва да помните, че редовното използване на козметиките е важно и то ще ви позволи да постигнете мечтаното състояние на кожата.