111111
Грим

Ползите на BB крема. Защо трябва да го използвате?

Не теория сте чували за BB крема, но все още не сте сигурни дали да си го вземете и вярвате, че той няма как да замени фон дьо тена? Ето 5 причини защо да опитате да използвате BB крем вместо фон дьо тен. Някои могат да ви изненадат!

BB кремът (beauty balm or blemish balm) превзе козметичната индустрия и вече дълги години е на върха като един от най-популярните продукти. Най-голямото му предимство е, че комбинира действието на фон дьо тена и крема за лице. Ето 5 причини защо използването на BB крем е по-добро от обикновения фон дьо тен.

Защо трябва да използвате BB крем?

1. Няма изсушаване, защото хидратира.

Причината защо толкова много хора се затрудняват с използването на фон дьо тен е, че той може да причини сухота. По тяхно мнение, фон дьо тенът най-вече прикрива несъвършенствата и изравнява тона на кожата, без да подхранва. Следователно, често фон дьо тенът причинява стягане и изсушаване на кожата. BB кремът допълнително действа като крем за лице, така че няма да има сухота. Този продукт успява да подобри хидратацията на кожата, така че е чудесен избор при суха кожа.

2. Лек е и дарява с естествен външен вид.

Огромно предимство на BB крема е фактът, че е деликатен. Това не означава, че третира кожата нежно, а че осигурява лек ефект. Тези натурални резултати ще са особено ценени от хората, които използват обикновен фон дьо тен и не успяват да постигнат желания външен вид. Фактът, че BB кремът е много лек, спомага за естествено изглеждащ грим и разкрасяване на лицето без прекалено плътно покритие. Поради тази причина, гримът с BB крем работи най-добре при млади хора, защото при тях лекият ефект е много важен.

3. Прави всичко, което постига и фон дьо тенът: прикрива и прави кожата по-гладка.

Ако се притеснявате, че BB кремът няма се съчетае толкова добре с грима ви, колкото фон дьо тенът, просто трябва да го тествате. Истината е, че висококачествените BB кремове изпълняват всичко, което прави и фон дьо тенът, така че прикриват несъвършенствата, карат лицето да изглеждат по-красиво и кожата по-гладка. Ако нямате сериозни кожни проблеми, тогава BB кремът е всичко, от което се нуждаете. Все пак, ако имате видимо акне и искате да го прикриете, първо трябва да нанесете коректор и след това да преминете към BB крем.

4. Подхранва и защитава кожата, докато носите грим.

Това, което прави BB кремовете различни от фон дьо тените, е фактът, че те подхранват кожата. Никой фон дьо тен не може да се погрижи за кожата ефикасно както BB кремът. Защо? Тъй като само BB кремът комбинира свойствата на крем за лице. Ето защо няма нужда да използвате хидратираща база за грима. Това ще ви спести време и ще хидратира и подхрани идеално лицето, премахвайки дразненето. Когато стане въпрос за хора с чувствителна кожа, това е огромен плюс.

5. Той е мултифункционален и пасва на всички типове кожа.

Огромното предимство на BB кремовете е, че са мултифункционални продукти. Проблемът с фон дьо тенът е, че той трябва да пасва на типа и нуждите на кожата. С BB кремът ще избегнете този проблем, защото той може да се използва при всякаква кожа. Повечето от наличните BB кремове действат по подобен начин (правят кожата гладка, прикриват несъвършенствата, грижат се за хидратацията на лицето и защитават от външни фактори), така че изборът на специфична козметика зависи от вас, бюджета, нуждите и информацията ви за бранда.