111111
Пазаруване Тестове

Най-ефикасният начин за използване на Nanoil Retinol Face Serum

Сега е ясно, че все повече хора са наясно с ползите на ретинола при грижата за кожата и следователно биха искали да използват такива продукти. Това мощно антиоксидантно вещество се препоръчва не само от дерматолозите, но и от експертите, работещи в козметичната индустрия. И това не е нищо изненадващо, тъй като ретинолът знае как да се пребори със стареенето. Докато приключите с четенето на тази статия, ще сте научили всичко, което трябва да знаете за него. Ще ви предоставим и кратко обяснение как да използвате най-добрият регенериращ продукт за грижа за кожата, който е Nanoil Retinol Face Serum.

Какво точно е ретинолът?

Ретинолът не е нищо повече от витамин А. Открит е през 30-те години на ХХ век, но започва да се използва често в козметичната индустрия през 80-те. Свойствата и ползите от витамин А са достатъчно доказани и дори дерматолозите предписват продукти с ретинол за разнообразни кожни проблеми.

Nanoil високооценен серум за лице с ретинолВитамин А, използван в Nanoil Retinol Face Serum, е многофункционален, и действа като:

  • намалява пигментационните петна
  • подобрява текстурата на кожата
  • елиминира бръчките
  • премахва акнето
  • подобрява устойчивостта
  • леко ексфолира и възобновява кожата

Кога е най-доброто време за започване на използване на серума с ретинол от Nanoil?

Всеки, който е над 25 години, се съветва да включи серум за лице с ретинол към ежедневната си грижа. Нормално е на тази възраст все още да не мислим за бръчки, което обаче е жалко, тъй като това е моментът, когато кожата бавно започва да се отпуска. Нивата на колаген и еластин бавно започват да падат, причинявайки появата на фини линии и скучна кожа. Тъй като е по-лесно да се предотврати, отколкото да се излекува, добра идея е да започнете да използвате ретинол преди да забележите първите знаци на стареенето по лицето.

Серум за лице с ретинол: нанасяне сутрин или вечер?

Продуктите за грижа с ретинол са направени за използване вечер, тъй като през нощта се случват естествените възстановяващи процеси и всички хранителни вещества, нанасени преди лягане действат по-добре и проникват по-надълбоко. Струва си да разберем и че нанасянето на продукти за грижа с ретинол сутрин, може да увеличи рискът от слънчева чувствителност, но това не трябва задължително да се случва. Все пак, третирането с ретинол винаги е свързано с ежедневно използване на слънцезащитен крем, следователно винаги се убедете, че защитавате кожата си с SPF преди да напуснете дома си.

Как да използвате Nanoil Retinol Face Serum

Първо премахнете грима, почистете кожата и нанесете тонер. Сега можете да посегнете към продукт на Nanoil. Сложете 2 или 3 капки от серума по лицето и използвайте пръстите си, за да го разпределите равномерно. Много е важно да нанесете хидратиращ или нощен крем, когато серумът е прониквал изцяло в кожата (или след около 20-30 минути). Не на последно място, докато правите процедури, не трябва да пропускате слагането на SPF сутрин. Можете да изберете крем с SPF 30 или по-висок.

Колко често да нанасяте серума за лице с ретинол от Nanoil

Ако никога не сте използвали продукт с ретинол преди, сложете го на лицето си и изчакайте 7 дни преди следващото нанасяне. Важно е да дадете малко време на кожата си да свикне с ретинола. След седмица трябва да увеличите честотата на използване на 2 пъти на седмица. Ако не забележите някаква неприятна реакция, можете да използвате серума с ретинол 3 пъти на седмица. Дерматолозите препоръчват използването на продукти за грижа за кожата с ретинол не повече от 3 пъти на седмица, като трябва да има 2 дни интервал между всяко нанасяне.

препоръчван серум за лице с ретинол Nanoil

Кога използването на серум за лице с ретинол е лоша идея?

Въпреки че модерните форми на ретинола са безопасни, рискът от дразнене все още е на лице. Следователно, най-добре е да не използвате продукти за грижа за кожата с ретинол, когато:

  • сте бременна
  • кърмите
  • кожата е раздразнена
  • кожата е изложена на процедури с BHA/AHA
  • планирате да прекарате няколко дни на слънчево място

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *