111111
Направи си сам

Направете си маска за стягане на кожата на лицето – Подарете си домашно СПА

Бръчки, старчески петна, загуба на стегнатост, липса на естествено излъчване … Това са само част от недостатъците, които се появяват с остаряването. Ако искате да отложите появата на тези несъвършенства, проверете кои продукти да използвате. Направете си маски за лице у дома, за да изгладите кожата и да я накарате да изглежда по-млада.

Млада и здрава кожа на лицето срещу бръчките

Плътната кожа, която няма видими признаци на стареене, е резултат от различни фактори като начинът на живот, гените или хранителните навици. Какво кара линиите на лицето да се появят?

  • диета с ниско съдържание на протеини, която кара кожата да овисне
  • недостиг на колаген и еластин в кожата
  • заседнал начин на живот
  • прекомерно излагане на слънчева светлина
  • стрес

Направете си сами маски за стягане на кожата на лицето

1. Маска от моркови и портокали

Това е най-добрата комбинация за кожата, която не е стегната и се нуждае от подмладяване. Морковите и портокалите съдържат антиоксиданти, бета каротин и витамини, които забавят процесите на стареене. За приготвянето на маската се нуждаете от морков, портокалов сок и една супена лъжица мед.

Измийте добре моркова, нарежете го на парченца и го сложете заедно с портокаловия сок в блендер. Добавете меда и нанесете сместа върху цялото лице или само върху зоните с бръчки. След около 15 минути изплакнете маската с хладка вода.

2. Маска с домати и лимон

Доматите и лимоните съдържат витамин С, който се бори със свободните радикали, подсилва кожата и предотвратява появата на бръчки. Тези съставки също изсветляват и подхранват кожата, както и запечатват стените на кръвоносните съдове. За да извършите тази процедура ще ви трябват 2 домата, 1 супена лъжица лимонов сок и 2 супени лъжици захар.

Трябва да изсипете малко вряла вода върху доматите и да ги обелите. Смесете ги с лимоновия сок. Добавете захарта и разбъркайте добре. Нанесете маската и оставете за около 15 минути; изплакнете с хладка вода. Не забравяйте да не оставяте на кожата твърде дълго, защото лимонът може да предизвика дразнене.

3. Маска с ябълка и пъпеш

Пъпешите имат тонизиращ, успокояващ и стягащ ефект. Заедно с други съставки маската има хидратиращ ефект. Примерите за допълнителни съставки са: няколко парчета пъпеш, половин ябълка, две супени лъжици валцован овес, супена лъжица мед. Как да си направите маската? Нарежете плодовете на малки кубчета, сложете ги в блендера и го включете. Добавете овеса и меда – пасирайте отново. Нанесете маската и я дръжте за около 20 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *